Verslag: GVV’63 2 – Haaften 2 ( 7-2 )

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het niet zo hoge geklasseerde Haaften op het programma. Maar voor onderschatting moesten we waken. De trainers gaven ons de opdracht om vanaf het begin vol druk te zetten en dat werd meteen beloond met de 1-0 na 5 minuten, doelpuntenmaker Thomas. 1 minuut later moest Koen flink aan het werk om de bal met een goede sliding van de lijn te halen.

Daarna viel de wedstrijd een beetje tegen,  totdat het doelpunt van het jaar bij Gvv’63  gemaakt werd door Johnny. Een diepte bal van ons werd weggeschoten door de keeper van Haaften die deze recht op de pantoffel van Johnny mikte, Johnny bedacht zich geen moment en jankte de bal vanaf de middenlijn op goal en liet de  keeper kansloos  2-0 Gameren. 2 minuten later was het weer raak, Sander werd diep gestuurd passeerde de keeper maar de bal van Sander werd geblokt door een verdediger op de doellijn, hij raakte de bal alleen zo slecht dat het daarna een koud kunstje was voor Rico om de 3-0 te scoren.

Hierna kreeg Sander nog een geweldige 1 op 1 kans na een fraaie steekbal van Stefan maar helaas kon hij zijn doelpuntentotaal niet uitbreiden.  Zo had Koen een geweldige pegel in huis maar zag deze tegen de lat komen. In de slotminuut werd het nog 4-0 door thomas, Rico zette goed door en  legde de bal terug op de vrij staande Thomas die rondde beheerst af. Een goede 1ste helft waarbij de score misschien nog wel wat hoger had moeten uitvallen. Maar een 4-0 ruststand is nooit verkeerd,  Dus konden we met een mooie voorsprong gaan rusten.

Wijzigingen voor de 2de helft;  Victor eruit voor Jan en Gerbert eruit voor Jochem.

We wilde graag de scoren opvoeren in de 2de helft maar na 5 minuten spelen kregen we door gepiel op het middenveld de 4-1 om de oren door een goede uitbraak van Haaften.. Hierna werd Rico vervangen door Moes en Danny verlaat het veld voor M. Moes liet zich meteen zien en met een mooie actie aan de rechterkant stelde hij thomas in staat om zijn 3de van de middag te maken en de 5-1 op het scorebord te zetten.

Na 30 minuten gespeeld te hebben zette Moes weer goed door aan de rechterkant speelde 2 man uit en zag zijn schot op de paal verdwijnen en was het een simpel klusje  voor Thomas om de rebound binnen te tikken voor de 6-1. Hierdoor werden we een beetje nonchalant en door een te korte terugspeel bal kon Haaften nog 1 keer scoren voor de 6-2.

In de laatste minuut kregen we nog een pingel, Jochem claimde de penalty aangezien hij nog graag een weekje topscoorder wil zijn. Omdat Thomas vandaag flink in is gelopen.  Hij schoot de penalty overigens heel beheerst binnen voor de  7-2. Een prima uitslag voor de geel-zwarte eenheid, en weer een belangrijke overwinning voor de 2e periode.