Blik op zaterdag: Asperen 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Op zaterdag 15 december staat de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma voor GVV’63 1. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt in en tegen Asperen. Een wedstrijd die zal bepalen met wat voor gevoel je de winterstop ingaat. GVV’63 staat momenteel 11e met 11 punten, Asperen staat 13e met 8 punten. Bij een nederlaag staat GVV’63 weer in de gevarenzone, bij een overwinning stijgt men naar de middenmoot.

VV Asperen kwam vele jaren uit in de 4e klasse. Inmiddels zijn de zwart-witten aan het vijfde achtereenvolgende seizoen in de 3e klasse bezig. Twee keer wist men zich direct veilig te spelen en twee keer werd het derdeklasserschap veilig gesteld via de nacompetitie. Afgelopen zomer werd er in de nacompetitie met 3-0 gewonnen van oude bekende GSC/ODS.

Tegenstander Asperen kende een onrustige seizoenstart. De nieuw vastgelegde trainer Gertjan Potters zegde af en Jaap van Hattum werd als opvolger aangesteld. Asperen wist dit seizoen twee keer te winnen, van RFC en HSSC’61. Daarentegen liep Asperen tegen een aantal zeer forse nederlagen aan. Er werd met 11-0 verloren van SV Capelle, afgelopen zaterdag was BLC nog met 5-1 te sterk. Inmiddels staat de teller al op 40 tegengoals.

GVV’63 liet afgelopen zaterdag een mooie kans liggen om verder afstand te nemen van de onderste regionen. Er werd een 2-0 voorsprong verspeeld tegen RFC, eindstand 4-4. Hopelijk heeft dit puntverlies nog een positief effect, namelijk dat het besef ontstaat dat er nooit gas terug mag worden genomen voordat het eindsignaal heeft geklonken. Komende zaterdag zal GVV’63 weer zeer fel en scherp voor de dag moeten komen. Als gebracht kan worden wat men in Haaften liet zien, dan behoort een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Nog één keer knallen en dan hopelijk met een goed gevoel de winterstop in!