Blik op zaterdag: BLC 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Komende zaterdag staat de laatste ronde van de competitie op het programma. GVV’63 brengt in Den Bosch een bezoek aan BLC. Aanvang 14.30 uur.

In oktober troffen beide ploegen elkaar in Gameren. Toen liep GVV’63 tegen een grote nederlaag aan: 0-5. Komende zaterdag zal BLC weer op jacht moeten naar een overwinning. Momenteel wordt de 12e plaats ingenomen op de ranglijst. Dit betekent dat er in de nacompetitie gestreden moet worden voor lijfsbehoud. De verschillen zijn onderin zeer klein.

In theorie kan BLC de huidige nummer 8 nog inhalen. Afgelopen zaterdag behaalden de groen-gelen een knappe overwinning tegen titelkandidaat Everstein. Echter de concurrenten wonnen ook, daardoor bleven de Bosschenaren 12e staan. Routinier en clubtopscorer Johan Eerhart was zaterdag de grote man met twee goals.

Naast de eer staat er voor GVV’63 zaterdag niets meer op het spel. Dit was afgelopen zaterdag ook het geval, toen werd er nipt verloren van HSSC’61. Op de eerste 10 minuten na, gaf GVV’63 de nr. 2 van de ranglijst goed partij. GVV’63 kreeg de nodige kansen, maar wist niet te scoren. Qua spelverhouding had GVV’63 minimaal een punt verdiend. Het moeizaam scoren komt ook tot uitdrukking op de ranglijst. Alleen hekkensluiter SSC’55 wist dit seizoen minder te scoren dan GVV’63.

Onze geel-zwarten nemen momenteel de 7e plaats in. Een heel goede klassering, na de moeizame competitiestart met 3 punten uit 7 wedstrijden. Gedurende de afgelopen maanden is er veel vooruitgang geboekt. Om recht te doen aan dit goede seizoen moet zaterdag getracht worden om de positie in het linkerrijtje vast te houden. Er staan drie ploegen op twee punten. Dus zaterdag zal de ploeg van Denny van Geffen op zoek moeten naar een overwinning. Zeker ook om de sportieve plicht te vervullen naar de andere competitiegenoten.