Blik op zaterdag: BLC 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

De competitie gaat weer van start! Aanstaande zaterdag staat voor GVV’63 de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma. Tegenstander BLC is de enige ploeg waar nog niet tegen gespeeld is. Zaterdag wordt er in Den Bosch om 15.00 uur afgetrapt.

De wedstrijd vindt plaats op Sportpark De Meerendonk. Afgelopen zomerstop is er begonnen met een grondige renovatie van dit complex. In die tussentijd heeft BLC gebruik gemaakt van het complex van stadsgenoot CHC. Echter vanaf begin december rolt de bal weer aan de Meerendonkweg. Een attentiepunt voor de GVV’63 supporters. Men dient te parkeren op het betaalde transferium Pettelaarpark. Echter achter de bar in de kantine van BLC kan men een gratis uitrij kaart laten scannen.

Met BLC als tegenstander wacht er een grote uitdaging voor GVV’63. De ploeg van trainer John Huisman neemt de 2e plaats in, met slechts 1 punt minder dan koploper ONI. De voorsprong op nummer 5 GVV’63 bedraagt 6 punten. Wat vooral op valt is dat BLC met voorsprong de minst gepasseerde verdediging heeft in de derde klasse D. Slechts 13 tegendoelpunten in 12 wedstrijden. Dat wordt een mooie uitdaging voor de makkelijk scorende geel-zwarte voorwaartsen.

BLC begon heel sterk aan de competitie met maar liefst 19 punten uit 7 wedstrijden. Echter in de 5 wedstrijden daarna werd er maar 1 keer gewonnen. De drie laatste wedstrijden voor de winterstop werd er gelijkgespeeld tegen ONI, SV Capelle en BZC’14. Toch beschikt BLC over voldoende vertrouwen, de Brabanders geven aan dat ze voor het kampioenschap gaan. BLC beschikt over twee jonge topschutters. Dit zijn Niels Nagtzaam en Piet Vollebergh.

Op basis van vorig seizoen heeft GVV’63 nog wat recht te zetten tegen BLC. De thuiswedstrijd werd kansloos met 0-5 verloren. In de uitwedstrijd kreeg, het toen al veilige, GVV’63 met 3-1 klop.

In tegenstelling tot de komende tegenstander begon GVV’63 zeer matig aan de competitie. Hierna volgende een ommekeer. GVV’63 werkte zich inmiddels op van de laatste plaats naar de 5e plaats op de ranglijst. Ook neemt het de koppositie in, in de 2e periodestand. Bij een overwinning komende zaterdag gaat GVV’63 nog meer aansluiting vinden bij de top van het klassement.

In de winterstop speelde GVV’63 twee oefenwedstrijden. Op trainingskamp werd er met 6-1 gewonnen van SV Duindorp. Afgelopen zaterdag werd Beesd met 2-1 verslagen. Ondanks de overwinning was het zaterdag vaak “net niet”. Er werden veel kansen gemist, het was slordig. Komende zaterdag zal er meer scherpte getoond moeten worden. Zeker als de mannen van Denny van Geffen jacht willen maken op nacompetitievoetbal!