Blik op zaterdag: BZC’14 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag staat voor GVV’63 de Bommelerwaardse derby tegen BZC’14 op het programma. Om 14.30 uur wordt in Brakel afgetrapt op Sportpark ’t Veer.

Nadat de jeugdleden al in 2014 samen waren gegaan, zijn vanaf dit seizoen ook de seniorenteams van vv Brakel en vv Zuilichem gefuseerd. Van oudsher twee rivaliserende verenigingen bij elkaar brengen is niet makkelijk, maar dat lijkt allemaal goed te gaan. Een groot compliment voor het bestuur en de vrijwilligers van BZC’14. Het is nog wachten op een nieuw complex, tot die tijd worden de thuiswedstrijden van BZC’14 1 in Brakel gespeeld.

Vanwege de promotie van vv Brakel mocht BZC’14 gelijk in de derde klasse beginnen en dat gaat ze goed af. Trainer/auteur Hans de Jong heeft zijn zaakjes uitstekend op orde. Vanaf het begin van de competitie zijn de rood/zwart hemden in het linker rijtje te vinden. BZC’14 begon sterk met overwinningen op MVV’58 en Zwaluwe. Daarna volgde een serie van 6 wedstrijden waarin 4 keer werd gelijkgespeeld en 2 keer werd verloren. Echter afgelopen zaterdag werd er weer een overwinning geboekt. In Andel werd knap met 1-2 van Sparta’30 gewonnen.

Met BZC’14 treffen we een zeer strijdbare ploeg en de derby zal dit ongetwijfeld extra versterken. Met slechts 2 nederlagen in 9 wedstrijden zijn ze moeilijk te kloppen. Topscorer is Sten Pijlman met 6 goals.

GVV’63 heeft vanaf de wedstrijd tegen GDC de juiste spirit gevonden. Tegen NOAD’32 werd er, ondanks een stortvloed aan kansen, nog ongelukkig verloren. Afgelopen zaterdag werd wel de volle buit gepakt (1-0) tegen SV Capelle. Ook in deze wedstrijd wist GVV’63 veel kansen te creëren en had het de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien. Maar vooral positief was dat de “nul” werd gehouden.

GVV’63 zal zaterdag van goede huize moeten komen om een overwinning te pakken. Mocht dat lukken dan passeert het BZC’14 op de ranglijst en staan we steviger in de grote middenmoot. Ongetwijfeld zal de derby vooral voor de uit Zuilichem afkomstige spelers van GVV’63 en BZC’14 een bijzonder tintje hebben. Voormalige ploeggenoten die nu tegenover elkaar staan.

Het publiek kan wellicht een doelpuntrijke wedstrijd verwachten. Tot op heden wisten beide ploegen slechts 1 keer de “nul” te houden en beide ploegen wisten in alle wedstrijden zelf te scoren. We hopen dat onze geel-zwarten zaterdag in Brakel gesteund worden door veel supporters!