Blik op zaterdag: GVV’63 1 – HSSC’61 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag 18 mei staat voor GVV’63 1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Het twee jaar oudere HSSC’61 komt op bezoek. Let op: de aanvangstijd is 14.30 uur omdat alle wedstrijden in de laatste twee speelronden gelijktijdig beginnen.

We treffen zaterdag een ploeg in vorm. De eerste competitiehelft bivakkeerden de Zuid-Hollanders in de middenmoot. Maar na de winter is HSSC’61 richting subtop en top geslopen. Waar de gedoodverfde titelkandidaten in maart en april veel punten lieten liggen, bleef HSSC’61 wel presteren. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Met als gevolg dat HSSC’61 een tweede plaats inneemt. Drie punten minder als Sleeuwijk en evenveel punten als Everstein en GDC, maar wel een beter doelsaldo dan de drie titelconcurrenten.

Het is dus reuze spannend in de top van de ranglijst. Voor de ploeg van Gerrit Molenaar ook een nieuwe ontwikkeling om de status van titelkandidaat te hebben. De oranje-zwarten beschikken over enkele behendige aanvallers, het is dus opletten geblazen. Goalgetter is Bas Scheenhart met 16 goals.

GVV’63 neemt een 7e plaats in. Er is geen degradatiegevaar meer en ook de derde periodetitel is uit zicht. Het is nu zaak om in het linkerrijtje te blijven en het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Vorige week liepen onze gehavende geel-zwarten tegen een ongelukkige nederlaag aan bij SSC’55. Hopelijk wordt de laatste thuiswedstrijd een beter resultaat gehaald.

GVV’63 heeft ook alle reden om in de laatste twee wedstrijden iets recht te zetten. Komende tegenstanders HSSC’61 en BLC trof men in oktober ook achter elkaar. Beide wedstrijden werden met 5-0 verloren. GVV’63 zat toen overduidelijk in een mindere fase en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Gelukkig is er nadien veel veranderd in positieve zin. Maar ongetwijfeld zijn er bij de spelers nog revanchegevoelens aanwezig vanwege deze twee smadelijke nederlagen. Zaterdag nog één keer alles geven voor het eigen thuispubliek!