Blik op zaterdag: GVV’63 1 – RFC 1

150 150 GVV'63

Komende zaterdag 8 december staat voor GVV’63 1 de laatste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Te gast is RFC uit Raamsdonksveer. Aanvang 14.30 uur. Zo vlak voor de winterstop is dit een uitermate belangrijke wedstrijd tussen de nummer 11 en 12 op de ranglijst. Waarbij RFC 2 punten achterstand heeft op GVV’63.

RFC is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Good Luck en Veerse Boys. De club heeft een zondag- en zaterdagtak. Dit seizoen werd Mo Duzgun aangesteld als hoofdtrainer van beide eerste elftallen. Afgelopen zomer werd er besloten om in het seizoen 2019-2020 verder te gaan met alleen prestatievoetbal op de zaterdag. Een beslissing die het nodige stof deed opwaaien in Raamsdonksveer,  met als gevolg diverse gestopte zondag teams.

Het eerste jaar (seizoen 17-18) van RFC zaterdag was zeer succesvol. Er werd een periodetitel behaald in de vierde klasse en via de nacompetitie promoveerde het direct naar de derde klasse. In het kielzog van trainer Duzgun, kwam ook goalgetter Uslu (voorheen Altena en GRC’14) naar RFC. Uslu is dit seizoen inmiddels goed voor 4 goals. Topscorer is Jeffrey Leemans met 5 goals. RFC heeft dit seizoen al enkele zeer doelpuntrijke wedstrijden gespeeld, wat te denken van de seizoen opener tegen Sleeuwijk, uitslag 4-5. Met 30 tegendoelpunten in 10 wedstrijden behoort RFC tot de meest gepasseerde ploegen in de derde klasse D. Afgelopen zaterdag werd er door RFC knap gelijkgespeeld tegen Sparta’30.

GVV’63 heeft inmiddels de smaak te pakken. Van 3 uit 7 naar 7 uit 3. Na de winst op NEO’25 en SSC’55, volgde een knap gelijkspel uit bij Haaften. Afgelopen zaterdag keek GVV’63 ongeveer 85 minuten tegen een achterstand aan, het was bewonderenswaardig hoe het bleef knokken voor de punten. Uiteindelijk werd het een 3-3 gelijkspel. Maar gezien het vertoonde veldspel had GVV’63 wellicht meer verdiend. Het was mooi om te zien dat het gemis van een viertal spelers goed werd opgevangen. Op deze momenten is een brede selectie belangrijk. Zaterdag zal GVV’63 deze inzet en teamspirit weer op de mat moeten leggen. Een overwinning op RFC zorgt voor aansluiting in de middenmoot en voor afstand naar de onderste plaatsen. We hopen zaterdag op veel steun voor GVV’63 1. Zet hem op mannen!