BLIK OP ZATERDAG: SLEEUWIJK 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Door de afgelasting van afgelopen weekend, speelt GVV’63 zaterdag de 4e uitwedstrijd op rij. Om 15.00 uur wordt er op de Roef afgetrapt tegen koploper vv Sleeuwijk.

Tegenstander Sleeuwijk viert in 2019 het 75-jarige jubileum en wil de festiviteiten graag kracht bijzetten met een kampioenschap. Een kampioenschap waar al jaren naar wordt uitgekeken. Sleeuwijk behoort elk seizoen bij de titelkandidaten, maar vaak is het een kwestie van net niet. Echter dit seizoen gaat het voortvarend.

De eerste plaats wordt ingenomen. De voorsprong op SC Everstein bedraagt 3 punten en Sleeuwijk heeft nog een wedstrijd tegoed. Dit seizoen geven vooral de routiniers de doorslag. Frans van den Steenoven is vaak ongrijpbaar voor verdedigers en Pasqualle Verwoerdt is, in zijn aangekondigde laatste actieve seizoen, een goalgetter. Met 17 goals in 18 wedstrijden mag hij zich sinds enkele weken topscorer aller tijden noemen op de Roef.

Respect voor de prestaties van onze komende tegenstander. Toch zal GVV’63 niet naar Sleeuwijk afreizen om zich neer te leggen bij een nederlaag. In 2019 zijn de resultaten gewoonweg goed te noemen. Er werd nog niet verloren. Er wordt degelijk gevoetbald met een gezonde dosis vechtlust. Helaas is de beloning niet altijd ontvangen. Tegen Sparta’30 en GDC werd gelijkgespeeld, terwijl er kansen waren op meer. Daardoor zijn de staartploegen weer dichterbij gekomen. Het is dus zaak om te blijven knokken voor de punten en effectief om te gaan met kansen.

In het verleden heeft GVV’63 het Sleeuwijk dikwijls moeilijk kunnen maken. Als zaterdag de juiste spirit waar aanwezig is, dan zijn onze geel-zwarten een geduchte tegenstander. Hopelijk wordt GVV’63 1 zaterdag door veel supporters ondersteund in de jacht op een mooi resultaat.

Een week later treffen beide ploegen elkaar weer in Gameren.