Blik op zaterdag: GVV’63 1 – SSC’55 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag staat er voor GVV’63 weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.30 uur is SSC’55 uit Sprang-Capelle te gast.

De Sparta SDO Combinatie uit 1955 is een bekende tegenstander voor GVV’63, beide ploegen treffen elkaar al diverse jaren. Vorig seizoen wist SSC’55 de periodetitel, voor de strijd om promotie, te bemachtigen in Gameren. In de nacompetitie was Meerkerk een maatje te groot. SSC’55 kende vorig jaar een seizoen met twee gezichten. Voor de winterstop waren de resultaten zeer matig en stond men op een degradatieplaats. Na de winterstop werd er heel veel gewonnen, wat resulteerde in de periodetitel. Ook dit seizoen is de start weer stroef. SSC’55 heeft 5 punten uit 8 wedstrijden. Eén punt minder dan GVV’63.

Afgelopen zaterdag kregen de Wespen een gevoelige tik op de neus. Na 35 minuten stond SSC’55 met 0-2 voor bij Haaften. Echter na 90 minuten was het 3-2. Tevens zag SSC’55 twee spelers met rood vertrekken, waaronder de boomlange topscorer Erwin van de Hoven. De ploeg van trainer Pierre van Berkel zal zeker revanche willen nemen voor deze nederlaag.

GVV’63 beleefde afgelopen zaterdag juist wel een fijne middag. Uit bij NEO’25 werd de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Een enorme opsteker voor de mannen van Denny van Geffen en een terechte beloning voor het vertoonde spel. Hierdoor is GVV’63 van de laatste plaats af en staat het nu 12e. De vier nog resterende wedstrijden voor de winterstop gaan heel belangrijk worden. Driemaal staat er een duel op het programma tegen een eveneens laag geklasseerde ploeg, namelijk SSC’55, RFC en Asperen. De komende weken bepalen met wat voor gevoel je de winterstop in gaat.

De overwinning tegen NEO’25 moet onze geel-zwarten veel vertrouwen hebben gegeven. Als zaterdag met dezelfde discipline en inzet wordt gespeeld, is een goed resultaat zeker mogelijk. We hopen zaterdag op de steun van vele GVV’63 supporters.