Blik op zaterdag: GVV’63 1 – SV Capelle 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag 4 mei speelt GVV’63 een thuiswedstrijd tegen SV Capelle uit Sprang-Capelle. Aanvang 15.00 uur. In oktober eindigde de uitwedstrijd in een nipte 2-1 nederlaag.

De blauwen van SV Capelle werden aan het begin van het seizoen bestempeld als één van de titelkandidaten. De ploeg van Antoine van Pelt begon goed aan het seizoen en hijgde tot half februari koploper Sleeuwijk in de nek. Dit resulteerde ook in het binnenhalen van de tweede periodetitel. Hierdoor wordt er in juni gespeeld voor promotie naar de tweede klasse.

Na half februari kwam de klad er in en is SV Capelle weggezakt op de ranglijst. In de laatste 6 wedstrijden werd er 4 keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Hierdoor staat de ploeg uit Capelle nu zesde, één positie boven GVV’63. Door deze resultaten neemt Capelle ook de laatste plaats in, in de derde periodestand. Toch geeft de laatste wedstrijd, tegen koploper Sleeuwijk, vertrouwen. Pas in de blessuretijd wist Sleeuwijk tot de gelijkmaker te komen.

Wat opvalt bij SV Capelle is de enorme doelpuntenproductie. Er werd maar liefst 62 keer gescoord, bijna twee keer zoveel als GVV’63. Met Onur Ulusan (19 goals) en Serhan Eyupoglu (16 goals) hebben ze twee topschutters in huis. Daarbij werd er tijdens dit seizoen ook nog afscheid genomen van een andere topschutter. Jurgen van Selst stopte na een vervelende blessure met voetballen. Een geweldige spits die ruim 200 keer het net wist te vinden voor SV Capelle.

GVV’63 is het laatste half jaar aan een hele sterke serie bezig. Van de laatste 15 wedstrijden werd er maar 1 verloren. De cijfers in 2019 zijn indrukwekkend: 10 wedstrijden, 5 keer winst, 5 keer gelijk, 6 tegengoals. Ondanks de matige competitiestart van GVV’63, zijn er maar drie ploegen met minder tegendoelpunten. Dit geeft wel aan dat trainer Denny van Geffen een heel degelijk collectief heeft gesmeed.

Na de overwinningen tegen Asperen, RFC en Haaften staat GVV’63 7 punten boven de degradatiestreep. Een marge die voldoende moet zijn. Door de afgelopen resultaten neemt GVV’63 een hoge positie in, in de derde periodestand. Winst tegen SV Capelle betekent dat het op een tweede plaats komt, twee punten achter het sterke GDC. Er staat zaterdag dus zeker wat op het spel.

Hopelijk kunnen we zaterdag veel publiek verwelkomen op Sportpark Maartenshof. In de wetenschap dat de duels tussen GVV’63 en SV Capelle in het algemeen veel strijd en spanning opleveren. Waar GVV’63 op jacht gaat naar een goed resultaat met het oog op de periodestand en waarbij de tegenstander het goede gevoel weer terug wil krijgen met het oog op de nacompetitie.