Blik op zaterdag: GVV’63 1 – SV Capelle 1

150 150 GVV'63

Voor GVV’63 1 staat er zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. SV Capelle uit Sprang-Capelle komt op bezoek. Aanvang 14.45. Een ware topper, de nummer 2 en 3 van de ranglijst treffen elkaar. Beide ploegen zullen voor de overwinning gaan om in het spoor van NOAD’32 te blijven. SV Capelle verloor dit seizoen ruim van GDC en NOAD’32. De overige 4 wedstrijden werden gewonnen.

SV Capelle is al jaren een geduchte tegenstander voor GVV’63. In het seizoen 15/16 werd er in de derde klasse 2 keer verloren van SV Capelle. In het seizoen 14/15 degradeerden beide ploegen uit de tweede klasse. In dat seizoen werd er thuis van SV Capelle gewonnen en uit verloren.

Vorig seizoen eindigde SV Capelle in de middenmoot van de derde klasse. Dit jaar zijn de ambities groot. De ervaren trainer Edin Curic werd vastgelegd. Deze trainer heeft een verleden bij Schelluinen, Baronie, Desk en de jeugdafdeling van Willem II.

Er kwamen 7 nieuwe spelers naar SV Capelle. Justin van Ark (Berkdijk), Serhan Eyupoglu (’t Zand), Vedad Hadzic (’t Zand), Christian van Hilst (Almkerk), Faries Indrigo (Berkdijk), Jimmy Moonen (Achilles Veen) en Abdul Morad (Berkdijk). Van de nieuwkomers maken Eyupoglu en Hadzic veel indruk. Beide spelers kwamen over van eerste-klasser ’t-Zand uit Tilburg en wisten het net al enkele keren te vinden. Daarnaast blijft het altijd oppassen voor clubtopscorer Jurgen van Selst.

GVV’63 zal zich moeten herstellen van het onnodige puntverlies tegen NEO’25. De drive was niet aanwezig en het tempo te laag. Hierdoor wist GVV’63 de 1-0 voorsprong niet over de streep te trekken. Dat wordt in deze klasse afgestraft. De ploegen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er zijn maar weinig competities waar de hekkensluiter 6 uit 6 heeft.

Zaterdag in Gameren zal de ploeg van Jan van Setten er weer voor de volle 100% tegen aan moeten gaan. Bij winst wordt er afstand genomen van de middenmoot, bij een nederlaag zakt GVV’63 terug in de middenmoot. Een overwinning is dus zeer welkom. Hopelijk kunnen we zaterdag weer veel toeschouwers begroeten op Sportpark Maartenshof!