BLIK OP ZATERDAG: GVV’63 1 – TSC 1

1024 1024 GVV'63

Op zaterdag 1 juni staat voor GVV’63 1 de eerste ronde nacompetitiewedstrijd tegen TSC op het programma. De bal rolt in Gameren om 14.30 uur.

De winnaar van dit duel gaat in de tweede ronde op bezoek bij Internos (Etten-Leur) of vv Sluis. In een eventuele finale wacht op neutraal terrein BES, Alblasserdam of De Fendert.

Opponent TSC is een relatief onbekende tegenstander. Het Oosterhoutse TSC ontstond in 1917 als fusievereniging, de Tavenu Sparta Combinatie (TSC). Inmiddels is het een florerende vereniging van meer dan 1.000 leden. Van oudsher is TSC een zondagvereniging. TSC zondag 1 kwam dit seizoen uit in de eerste klasse. Maar de vereniging heeft inmiddels meer zaterdagteams dan zondagteams.

Vanaf 1996 beschikte TSC 17 jaar lang over een zaterdag 1 team. Daarna een periode niet. Maar vanaf 2022 is TSC zaterdag 1 weer actief. Dit seizoen kwam TSC uit in de 4e klasse F. Het legde beslag op een periodetitel door vierde te eindigen achter RFC, RWB en NEO’25. De laatste drie competitiewedstrijden werden gewonnen. Ongetwijfeld treffen we een ambitieuze tegenstander die vol voor promotie gaat.

Onze GVV-ers hadden nog een kans om nacompetitie voor handhaving te ontlopen. Hiervoor moest afgelopen zaterdag gewonnen worden bij DESK en was het afhankelijk van andere resultaten. Die andere resultaten waren helaas niet in ons voordeel. Maar met 1-3 gewonnen bij DESK werd er wel. Misschien wel één van de betere wedstrijden van dit seizoen. Dit biedt in ieder geval veel vertrouwen voor komende zaterdag. Tegen TSC zal er een zeer gedreven GVV’63 aan de aftrap moeten staan. Onze mannen verdienen alle steun in de jacht op handhaving! We hopen zaterdag dan ook op een druk bezocht Sportpark Maartenshof!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter IJzerman. Hij wordt hierbij ondersteund door de KNVB assistent-scheidsrechters De Jong en Bracht.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door Van Wijk Horti Consultancy.