Blik op zaterdag: GVV’63 1 – VV Asperen 1

150 150 GVV'63

Komende zaterdag speelt GVV’63 weer een thuiswedstrijd. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen vv Asperen. Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd. Asperen wil de onderste regionen verlaten en GVV’63 wil hier meer afstand van nemen. Asperen staat momenteel 12e en GVV’63 10e.

Vlak voor de winterstop troffen beide ploegen elkaar ook. Op het stugge kunstgras in Asperen werd het 2-1. Opmerkelijk genoeg is dit de enige nederlaag in de afgelopen twaalf competitiewedstrijden voor GVV’63. En dat had zeker niet gehoeven. GVV’63 speelde destijds veel te gemakzuchtig.

De afgelopen weken heeft Asperen indruk gemaakt. De laatste plaats werd overgedaan aan SSC’55. De laatste twee wedstrijden werden thuis gewonnen van NEO’25 (5-0) en SSC’55 (3-0). Het team van trainer Jaap van Hattem zit dus in een goede flow. Een tegenstander om rekening mee te houden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de punten door Asperen hoofdzakelijk thuis gepakt worden. Van de 18 punten werden er maar liefst 16 behaald op het Asperense kunstgras. Uit werd er alleen gelijkgespeeld tegen Haaften en Vuren. In de voorhoede is het zaterdag vooral letten op de routiniers Gerard Breider (8 goals) en Tareq Ibrahim (9 goals).

Dan onze geel-zwarten. Na de winterstop maakt de ploeg van Denny van Geffen indruk. Een gezonde dosis werklust gaat gepaard met heel aardig voetbal. Er werd in 2019 nog niet verloren, maar misschien wel te veel gelijkgespeeld. Ook in de onderlinge twee duels met koploper Sleeuwijk kwam GVV’63 tot een verdienstelijk gelijkspel. Twee keer werd er, na een achterstand, knap teruggekomen. Na deze gelijke spelen zou een driepunter zeer welkom zijn. Dan wordt de marge op de staartploegen 7 punten. Een overwinning is zeker niet onmogelijk als GVV’63 de lijn van de afgelopen weken doortrekt.

Veel succes! Hopelijk kunnen we weer veel supporters begroeten!