Blik op zaterdag: GVV’63 1 – vv Sleeuwijk 1

150 150 GVV'63

Komende zaterdag speelt GVV’63 een thuiswedstrijd tegen koploper vv Sleeuwijk. Aanvang 15.00 uur. Dit betreft een inhaalwedstrijd, waardoor beide ploegen elkaar voor de tweede keer in 8 dagen treffen.

Tegenstander Sleeuwijk voert de ranglijst aan en liet afgelopen zaterdag dan ook zien dat ze over een goede ploeg beschikken. De ploeg beschikt over een balvaste spits, snelle buitenspelers en een degelijke defensie. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Al kreeg Sleeuwijk enkele behoorlijke kansen. Gescoord werd er ook. Topscorer Pasqualle Verwoerdt scoorde een wereldgoal. Echter na rust was GVV’63 de bovenliggende partij.

Via Mathijs Libbers werd het 1-1, waarna onze geel-zwarten de grootste mogelijkheden kregen op een overwinning. Het bleef echter 1-1. Afgelopen zaterdag trof GVV’63 de beste ploeg uit de competitie en was zeker gelijkwaardig. Het team toonde veerkracht en liet, vooral de tweede helft, goed voetbal zien. Een prestatie die vertrouwen geeft.

Door de stroeve competitiestart heeft GVV’63 de punten nog hard nodig. Er zijn nog 8 wedstrijden te gaan, waarvan 5 thuisduels. GVV’63 treft nog een aantal ploegen uit de onderste regionen, waartegen de punten gepakt moeten worden. Op basis van de laatste maanden zien we deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet. In 2019 werd er nog niet verloren. In zes duels waren slechts 4 tegentreffers te noteren, dit geeft wel aan dat het ook verdedigend goed in elkaar zit.

De wedstrijd van komende zaterdag biedt GVV’63 de kans om verder weg te lopen van de onderste regionen. Afgelopen zaterdag hebben we gezien dat het zeker mogelijk is om punten te pakken van Sleeuwijk. Bij Sleeuwijk begint de kampioensdruk toe te nemen en dat is een situatie waar in het verleden niet altijd goed mee om werd gegaan door de Roefbewoners. Zeker met de wetenschap dat ze nog een zwaar wedstrijdprogramma voor de boeg hebben.

Onze geel-zwarten hebben zaterdag het thuisvoordeel, hopelijk gesteund door veel supporters!