Blik op zaterdag: Haaften 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag speelt GVV’63 uit bij overbuurman vv Haaften. Onze dichtstbijzijnde tegenstander in de competitie. Aanvang 14.30 uur.

We moeten ver terug voor de laatste ontmoeting in competitieverband. Dit was in het seizoen 95/96 in de voormalige Afdeling Dordrecht. In dat seizoen werd Haaften laatste en wist GVV’63 via meerdere beslissingswedstrijden te promoveren naar de 3e klasse C. Om vervolgens gelijk kampioen te worden.

Haaften heeft de laatste jaren voornamelijk in de 4e klasse gebivakkeerd. Maar met deze talentvolle lichting werd in 2016 overtuigend het kampioenschap in de 4e klasse gepakt. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in het bekertoernooi. Toen werd het in Gameren 2-2.

Dit seizoen is Haaften heel goed bezig. Afgelopen weekend werd de tweede plaats overgenomen van GVV’63. Vooral de voorhoede maakt veel indruk. Het is oppassen voor de snelle Thijmen Gerringa en Johnny Noorthoek. Deze spelers hebben dit seizoen al respectievelijk 8 en 7 goals laten noteren.

GVV’63 zal zich moeten herpakken na de nederlaag van vorige week bij koploper NOAD’32. De geel-zwarten lieten een goede eerste helft zien, waarin het op voorsprong kwam. Na rust liep NOAD weg naar een geflatteerde maar wel verdiende overwinning. Enkele goals werden makkelijk weggegeven, ook vanwege het feit dat GVV’63 meer risico ging nemen op jacht naar de aansluitingstreffer.

Zaterdag zal de ploeg van Jan van Setten weer op scherp moeten staan. Het zou mooi zijn als in deze Waalderby de punten, over de Bommelse brug, mee terug gaan naar Gameren. Wij rekenen op de steun van veel geel-zwarte supporters!