Blik op zaterdag: HSSC’61 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Zaterdag 6 oktober staat er voor GVV’63 een uitwedstrijd in Zuid Holland op het programma. Op sportpark Het Plein is om 14.30 uur de Hei- en Boeicopse Schoonrewoerdse Sport Combinatie ’61 de volgende tegenstander.

Door de geografische ligging zijn GVV’63 en HSSC’61 elkaar de laatste decennia niet heel veel tegen gekomen in competitieverband. De laatste keer was in het seizoen 96/97 toen GVV’63 een uitstapje maakte naar de derde klasse C. En dat seizoen met overmacht de kampioenstitel binnensleepte. In het seizoen 00/01 troffen beide ploegen elkaar in de nacompetitie voor de strijd om promotie. In Hei- en Boeicop wist GVV’63 een geweldige comeback te maken. Na een 2-0 achterstand, werd er met 2-3 gewonnen via doelpunten van Lennart vd Werken, Gerrit van Wijk en Wilfred vd Oever. Echter tijdens de return in Gameren trok HSSC’61, onder aanvoering van topscorer Peter van Zanten, toch aan het langste eind. Vanaf 2005 tot en met 2015 kwamen de oranje-zwarten 10 seizoenen uit in de 4e klasse. Echter de weg naar boven is weer ingezet. De laatste drie seizoenen speelden ze weer in de derde klasse. En dit seizoen is de ambitie een top 3 notering.

In de zomerstop zag HSSC’61 enkele spelers vertrekken, waaronder spits Floris Kool (Heukelum). Echter daar staat tegenover de komst van de ervaren Marko Luksen. In de eerste twee wedstrijden kwam HSSC’61 tot 1 punt. Er werd gelijkgespeeld tegen het sterke SV Capelle en verloren van VV Sleeuwijk.

GVV’63 herpakte zich goed na de nederlaag tegen SC Everstein. De thuiswedstrijd tegen Vuren werd met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Denny van Geffen liet bij vlagen mooi combinatie voetbal zien. Maar vooral de strijdlust was indrukwekkend. Dit willen we komende zaterdag weer zien! Het enige smetje op de wedstrijd waren de zwaargestrafte rode kaarten van de invallers Bjorn van Bruchem en Nick Ekelmans. Al met al moet de wedstrijd onze geel-zwarten het nodige vertrouwen hebben gegeven voor de komende wedstrijden. Hopelijk kan GVV’63, met de steun van vele supporters, een mooi resultaat boeken tegen HSSC’61.