Blik op zaterdag: RFC 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag 13 april staat voor GVV’63 1 de uitwedstrijd tegen RFC 1 op het programma. In Raamsdonksveer wordt er om 14.30 afgetrapt. Tegenstander RFC staat 9e op de ranglijst, één plaatsje boven GVV’63. De groen-zwarten hebben één punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Het seizoen van onze komende tegenstander kent veel gelijkenissen met dat van GVV’63. Er was ook sprake van een matige competitiestart. RFC behaalde 4 punten uit de eerste 6 wedstrijden. Daarna werd het herstel ingezet en werden er meer punten gepakt. Na de winterstop werd er al vier keer gewonnen. Vooral thuis worden goede resultaten behaald. Uit de laatste 5 thuiswedstrijden werden 11 punten gepakt. Afgelopen zaterdag liep RFC, uit bij Vuren, tegen een 5-3 nederlaag aan. Waarbij een 0-2 voorsprong werd verspeeld.

Begin december speelde GVV’63 thuis tegen RFC. Een wedstrijd die voor veel spektakel zorgde. GVV’63 verspeelde een 2-0 voorsprong en mocht blij zijn met de gelijkmaker, enkele minuten voor het einde. Maar GVV’63 speels na de winterstop een stuk stabieler, dit blijkt wel uit de slechts 5 tegengoals in de 8 wedstrijden na de winterstop. Komende zaterdag is het vooral zaak om de ervaren Ayhan Uslu in de gaten te houden, dit seizoen alweer goed voor 14 goals. Kansen zal GVV’63 komende zaterdag zeker krijgen. De defensie van RFC behoort tot de meest gepasseerde van de competitie. Gemiddeld worden er 2, 6 tegengoals per wedstrijd geïncasseerd.

GVV’63 wist zaterdag 3 belangrijke punten te pakken tegen een onmachtig vv Asperen. Er is een behoorlijke marge richting de onderste plaatsen, maar definitief is er nog niks. Wil GVV’63 stijgen op de ranglijst, dan moeten de komende twee wedstrijden gewonnen worden. RFC en de volgende tegenstander Haaften staan net boven GVV’63. Ongetwijfeld zal bij de mannen van Denny van Geffen de ambitie aanwezig zijn om richting de middenmoot te gaan. Hopelijk wordt zaterdag de goede lijn van de afgelopen maanden doorgetrokken!