Blik op zaterdag: SC Everstein 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Nu gaat het echt beginnen! De oefen- en bekerwedstrijden zijn achter de rug. Komende zaterdag 22 september start de competitie. GVV’63 1 begint met een uitwedstrijd in Everdingen. Om 14.30 uur is SC Everstein de tegenstander.

Tegenstander Everstein is nieuw in de Derde klasse D. Vorig seizoen werd er gespeeld in het district West 1. Daarvoor speelde Everstein drie jaar in de Derde klasse C. In competitieverband troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in de Tweede klasse, in het seizoen 2013-2014. Dat seizoen wisten beide ploegen hun thuisduel te winnen. Everstein degradeerde dat seizoen en GVV’63 wist zich via de nacompetitie te handhaven.

Trainer van de rood-witten is oud-prof Carel van der Velden (o.a. FC den Bosch). Die als minimale doelstelling heeft het behalen van nacompetitie. Everstein zag in de zomerstop diverse spelers vertrekken. Echter er werd ook de nodige ervaring aangetrokken. Zo kwamen Lakhal en Boulghalgh over van SV Top. Tevens kwam de 39-jarige oud-prof Brayton Biekman over van FC Lienden. Daarnaast is het oppassen voor de makkelijk scorende Simon van Zante. Vorig seizoen topscorer van de regio Vianen.

GVV’63 zag ook de nodige ervaren spelers stoppen of vertrekken. Maar de voorbereiding heeft aangetoond dat de jeugdige vervangers zeker hun mannetje staan. Het is zaak om zaterdag als sterk collectief aan de aftrap te verschijnen. Een goed begin is het halve werk, dus hopelijk weten de mannen van Denny van Geffen een goed resultaat te behalen.

We hopen zaterdag op de steun van veel geel-zwarte supporters!