Blik op zaterdag: Sparta’30 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag speelt GVV’63 1 de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2019. Om 14.00 uur wordt er in Andel afgetrapt tegen Sparta’30. Vanwege een afgelasting kon deze wedstrijd vorige week niet doorgaan.

Onze komende tegenstander kende een flitsende seizoenstart. De geel-zwarten uit Ael pakten uit de eerste 3 wedstrijden 7 punten. Uit de laatste 8 wedstrijden werden 6 punten gepakt. Hiermee neemt Sparta’30 de 9e plaats in met 13 punten. 3 punten minder dan GVV’63, dat momenteel 7e staat. Beide ploegen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de overige ploegen uit de middenmoot.

De ploeg uit Andel beschikt over een jonge selectie, waarbij veel jeugdspelers ingepast worden. Trainer Mark van Noorloos verlengde recent zijn contract met een derde seizoen. Tot op heden zijn de gevaarlijke spelverdeler Lennard van Andel en de jonge Derk Groenenberg de goalgetters van Sparta’30, met respectievelijk 8 en 6 goals.

GVV’63 is aan een goede reeks bezig. Uit de laatste 5 wedstrijden werden 12 punten gepakt. Het is nu zaak om zaterdag een vervolg te geven aan deze goede prestaties.

Door de goede resultaten van de afgelopen weken neemt GVV’63 de koppositie in, in de tweede periodestand. Deze positie wordt gedeeld met GDC, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het zou zeer wenselijk zijn als hier zaterdag nog een driepunter aan toegevoegd wordt. Er staan immers nog een aantal zware uitwedstrijden op het programma in de tweede periode, onder meer tegen BLC, ONI en Zwaluwe.

Sparta’30 speelde zaterdag nog een oefenwedstrijd op het niet aangemelde/goedgekeurde kunstgrasveld tegen Wilhemina’26. Tegen deze tweede klasser werd verdienstelijk met 3-3 gelijkgespeeld. We zijn dus gewaarschuwd.

We hopen zaterdag een ploeg aan de aftrap te zien die er in 2019 nog één keer vol tegen aangaat. Hopelijk gesteund door veel GVV’63 toeschouwers!