Blik op zaterdag: TSVV Merlijn 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Het is zover, zaterdag gaat het weer om de punten. De competitie gaat van start! GVV’63 1 start het seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen TSVV Merlijn, oftewel de Tilburgse Studenten Voetbal Vereniging. Aanvang 14.30. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de derde klasse in het seizoen 12/13. In dat jaar werd GVV’63 kampioen en degradeerde TSVV Merlijn.

Onze komende tegenstander wist het afgelopen seizoen te promoveren via de nacompetitie. De zwart-witten eindigden als tweede in de 4e klasse C en wisten in de nacompetitie IFC te verslaan. TSVV Merlijn heeft nogal een wisselend verloop van leden, het is daarom moeilijk om iets te zeggen over de sterkte van onze opponent. In het bekertoernooi werd er gewonnen van een vijfde-klasser en verloren van een vierde- en derde-klasser.

GVV’63 kende een doelpuntrijke voorbereiding. Zowel in de oefenwedstrijden als in de bekerwedstrijden werd er volop gescoord. Het is duidelijk dat GVV’63 meer scorend vermogen heeft dan het afgelopen seizoen. Een punt van aandacht is dat in geen enkele wedstrijd de “nul” gehouden werd. Het afgelopen half jaar was de defensie van GVV’63 nauwelijks te passeren. Het is zaak om weer geconcentreerd en taakgericht aan de slag te gaan.

Met de huidige selectie moet GVV’63 in de top van het klassement kunnen meedraaien. Trainer Denny van Geffen heeft een brede selectie tot zijn beschikking en vaak geven de kwaliteiten van de 12 t/m de 18e man de doorslag in de competitie. Je doet het met z’n allen en iedereen is belangrijk!

Op voorhand moet een overwinning tegen de Tilburgse studenten mogelijk zijn. Dit zou een mooie start zijn. Echter de afgelopen bekerwedstrijd tegen Herovina heeft geleerd dat niets van zelf gaat en dat het hele team moet strijden voor een goed resultaat!

Hopelijk wordt GVV’63 zaterdag ondersteund door veel geel-zwarte  toeschouwers.

 

Voor de GVV’63 supporters is de onderstaande informatie van belang:

Enkele jaren geleden is TSVV Merlijn verhuisd naar een ander complex. TSVV Merlijn speelt de thuiswedstrijden op het voetbalveld gelegen aan Sportweg 13. De kleedkamers zijn gelegen in het schoolgebouw van het 2College JozefMavo. Na de verhuizing hebben wij helaas geen eigen kantine meer gelegen aan ons voetbalveld. Onze thuishaven zal vanaf komend seizoen weer de Olympia Sports Bar zijn. Deze kantine ligt iets verderop bij de tennis-en hockeyvelden. Dit betekent dat men langs het voetbalveld en het schoolgebouw moet lopen, daarna gaat men linksaf door de poort van de tennisvelden heen. Als men langs de tennisvelden afloopt zal men de kantine bereiken.