Blik op zaterdag: vv Sleeuwijk 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Na zes weken zonder competitievoetbal, hervat GVV’63 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen vv Sleeuwijk. De wedstrijd op Sportpark De Roef begint om 15.00 uur.

Sleeuwijk heeft vele jaren met nacompetitievoetbal voor promotie achter de rug. Maar de beslissende stap naar de 2e klasse kan maar niet gemaakt worden. Ook dit jaar werd in Sleeuwijk uitgesproken dat er voor de bovenste plaatsen gestreden gaat worden, met als doelstelling een periodetitel. Halverwege de competitie vinden we Sleeuwijk echter terug in de middenmoot. In 10 wedstijden werden er 12 punten behaald. Dit kwam mede door het stoppen van een aantal routiniers en enkele blessuregevallen.

Na 5 wedstrijden hield Sleeuwijk-trainer Edward Sijahailatua het al voor gezien en werd de ervaren Pieter Tuns als zijn opvolger aangetrokken. Echter de resultaten bleven wisselvallig.

GVV’63 sloot de 1e competitiehelft goed af, met een 4-2 zege op BLC. Hiermee werd afstand genomen van de onderste plaatsen. Het is zaak om zo snel mogelijk in veiligheid te zijn. Wellicht kan er dan nog met een schuin oog gekeken worden naar de nacompetitieplaatsen. Al zal de concurrentie hevig zijn.

Een overwinning in Sleeuwijk zou een mooie prestatie zijn. Ondanks dat Sleeuwijk aan een minder seizoen bezig is, beschikt het nog steeds over een aantal technisch vaardige spelers. Het is vooral letten op Michel Marinissen en topscorer Jeffrey Molhoek. Het verleden heeft geleerd dat een goed resultaat tegen Sleeuwijk zeker mogelijk is. Meestal ging dit gepaard met veel strijdlust. De mannen van Jan van Setten weten dus wat hen te doen staat.

Hopelijk worden onze geel-zwarten gesteund door veel toeschouwers!