CORONA MAATREGELEN GVV’63

150 150 GVV'63

CORONA MAATREGELEN GVV’63 VANAF 4 NOVEMBER

Het kabinet heeft dinsdagavond 3 november wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 4 november 22.00 uur en gelden in elk geval voor de komende twee weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

 • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
 • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

 

CORONA MAATREGELEN GVV’63  PERIODE 29 SEPTEMBER TOT 20 OKTOBER

Op 28 september heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen Corona. De sportkantines moeten drie weken gesloten blijven en in deze periode mogen er ook geen toeschouwers bij wedstrijden en trainingen aanwezig zijn.

Als vereniging hebben we de afgelopen maanden al diverse maatregelen getroffen in de strijd tegen Corona. Een compliment voor onze leden die daar hoofdzakelijk gedisciplineerd mee omgingen. Helaas zijn er drastischere maatregelen nodig en daar zullen we ons allemaal aan moeten houden.

De maatregelen houden voor onze sportende leden in dat ze niet te vroeg van te voren aanwezig mogen zijn en na het sporten zo snel mogelijk het complex weer moeten verlaten. De trainer/leider bepaalt het tijdstip van aanwezig zijn.

Bij uitwedstrijden verzamelen we op het parkeerterrein. Met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Wij adviseren dringend dat de chauffeur en alle meerijders van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen.

Tijdens de wedstrijden zal er een minimaal aantal kaderleden aanwezig zijn die zorg dragen voor ontvangst scheidsrechters / tegenstanders en voor de handhaving van de maatregelen.

Het is absoluut niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen in de kleedkamer na afloop van trainingen en wedstrijden. Men dient het complex zo snel mogelijk te verlaten.

In overleg met de Gemeente Zaltbommel is besloten dat het openbare kunstgrasveld gesloten is op de momenten dat er wedstrijden en trainingen op ons complex plaatsvinden.


INFORMATIE VOOR TEGENSTANDERS

Als vereniging hanteren wij de regel dat een bezoekend jeugdteam per drie kinderen één volwassene mee mag nemen op ons complex. Exclusief trainer en leider. Afgerond naar hele drietallen. Dus met bijvoorbeeld 7 kinderen mogen er 3 volwassenen meekomen + de trainer en leider. Dit om te voorkomen dat elke ouder met één kind in de auto naar ons complex komt.
De teams staat een kleedkamer tot de beschikking. Alleen de trainer en leider mogen deze betreden. De overige chauffeurs blijven buiten op 1,5 meter afstand van elkaar.

AANVULLENDE RICHTLIJNEN

Voor zowel de jeugd als senioren geldt: als je gezondheidsklachten hebt (neusverkoudheid, loopneus, hoesten, koorts, keelpijn benauwdheid en of plotseling verlies van reuk of smaak) blijf je thuis en kom je niet naar het complex van GVV’63.

 • Je kunt niet trainen/wedstrijd spelen en je geeft bij trainer aan dat je klachten hebt en of je getest gaat worden.
 • In afwachting van de uitslag blijf je thuis en kun je niet trainen en geen wedstrijden spelen.
 • Het team kan gewoon blijven trainen onder de eerder gestelde richtlijnen.
 • Bij een positief testresultaat wordt de GGD in geschakeld en zij bepalen de verdere gang van zaken wat betreft trainen en wedstrijden.
 • Bij een negatief testresultaat ben je weer welkom, mits je geen klachten meer hebt.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers!

 

 PRAKTISCHE UITWERKING

Uiteraard roepen deze maatregelen vragen op. Als vereniging volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Hieronder een overzicht van de spelregels waar we ons allemaal aan moeten houden.

Waarom is publiek niet meer toegestaan?

De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?

Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters vanaf 18 jaar wel.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?

De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.