Na 21 seizoenen neemt Lennart van de Werken afscheid van GVV’63 1

150 150 GVV'63

Op zaterdag 26 mei (thuis tegen SSC’55) speelt Lennart van de Werken zijn laatste competitiewedstrijd voor GVV’63 1. Aanvoerder Lennart heeft dan maar liefst 21 seizoenen in het eerste elftal van GVV’63 gespeeld. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in 1997 onder trainer Mart van Lokven in het eerste elftal. Dat jaar handhaafde GVV’63 zich in de tweede klasse. Toen kostte een biertje in de kantine nog twee gulden.

In zijn loopbaan heeft Lennart diverse trainers gehad, zoals, Mart van Lokven, Ger Klop, Dick Eggly, Teus van Wijngaarden, Ron Laros, Wil Bouhuys, Grad Damen, John Laponder, Frans Grondman en Jan van Setten.

Na de degradatie uit de tweede klasse, speelde GVV’63 vele seizoenen in de top van de derde klasse. Onder Grad Damen en John Laponder maakte GVV’63 mooie nacompetitie avonturen mee. In dit team was Lennart een veelscorende spits. Ook een speler die oog had voor het teambelang, en terug kwam voor de wedstrijd als hij een weekendje weg was.

               

De felbegeerde promotie kwam er uiteindelijk toch. In 2013 werd GVV’63 voor de tweede keer kampioen in de derde klasse. Het avontuur in de tweede klasse bleef beperkt tot twee seizoenen. Helaas volgden er twee degradaties op rij. Het siert Lennart dat hij, ondanks knieblessures en de twee degradaties, zijn teamgenoten niet in de steek wilde laten. Hij ging nog even door en niet zonder succes. In 2017 werd het kampioenschap in de vierde klasse behaald en dit seizoen handhaafde GVV’63 zich weer in de derde klasse.

               

Na jaren als spits gespeeld te hebben, zakte Lennart terug naar het middenveld en dit seizoen zelfs naar de positie als centrale verdediger. Maar de laatste wedstrijden staat hij weer ouderwets in de spits, met teamgenoten die 21 jaar geleden nog niet geboren waren.

Op zo’n carrière kun je alleen maar trots zijn en we kunnen spreken van een echte GVV-er!