Verslag: ASH 1 – GVV’63 1 (0-1)

150 150 GVV'63

Vandaag, zaterdag 13 mei moest het dan gaan gebeuren voor GVV ’63. In Hellouw moest er tegen ASH minimaal een punt gepakt worden om de fel begeerde titel in 4D in de wacht te slepen. Gesteund door veel supporters met een geel-zwart hart begon GVV ’63 zenuwachtig en slordig aan de wedstrijd, toch wellicht wat kampioensstress.

ASH UIT 1

Kansjes kwamen er wel voor met name Richan Kreling, Matthijs Libbers en Bart Geurts, maar zij kenden geen geluk in de afronding. ASH beet echter flink van zich af en kreeg in de eerste helft ook mogelijkheden om de score te openen. Bovendien maakte GVV ’63 de fout om mee te gaan in het spel van de thuisclub, dat bestond uit het veelvuldig hanteren van de lange bal en het uitvechten van veel persoonlijke duels die veelal in het voordeel van de Hellouwers uitpakten. In de matige eerste 45 minuten wisten beide teams het net niet te vinden en werd met een 0-0 tussenstand de kleedkamers opgezocht, altijd nog genoeg voor de titel.

ASH UIT 2

In de rust had Jan van Setten zijn mannen blijkbaar op scherp gezet, want het was vanaf de start van de tweede helft GVV ’63 wat de klok sloeg. Het tempo werd opgeschroefd en ASH werd op eigen helft vast gezet. Al naar twee minuten had Matthijs de openingstreffer, op aangeven van Richan kunnen maken, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 57e minuut was het echter wel raak voor de geel-zwarten. Daniel Goncalves glipte op links langs zijn man, zette goed voor en zag Bart prima voor zijn man komen om de verdiende en luid bejubelde 0-1 tegen de touwen te koppen.

ash uit 3

GVV ’63 ging hierna rustiger spelen en kreeg ook nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden maar liet het na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. ASH stelde hier een flinke portie werklust tegenover en verkocht zijn huid zo duur mogelijk aan de aanstaande kampioen, overigens zonder doelman Rick de Koning serieus te testen. En aangezien GVV ’63 het ook wel goed vond allemaal veranderde de score niet meer en was het dikverdiende kampioenschap een feit.

ash uit 4

GVV ’63 kan terug kijken op een uitstekend seizoen waar bij een prima collectieve prestatie werd neergezet, kijk alleen maar het aantal verschillende doelpuntenmakers. Na twee gelijke spelen net voor de winterstop en twee zwakke uitbeurten in Herwijnen en Vuren na de winterstop herpakten de elf van Jan van Setten zich met een sterke uitoverwinning tegen MVV ’58. Deze zege bleek de start van een ijzersterke eindsprint met een serie van maar liefst zeven overwinningen op rij en de ultieme beloning; KAMPIOEN!!!

Na het laatste fluitsignaal barstte er in Hellouw al een Gamers feest los dat  op de eigen Maartenshof het juiste vervolg kreeg na de uitreiking van de kampioensschaal door oud-voorzitter en ere-lid Cor van Bruchem.

Wanneer dit team volgend seizoen hetzelfde voetbal op mat legt wat men deze competitie vaak heeft gedaan moet in de middenmoot mee draaien in de derde klasse kunnen. Maar dat is zorg voor na de zomer, nu eerst genieten van het terechte kampioenschap.

De competitie voor het eerste elftal is nu teneinde. Maar komende zaterdag rekent het tweede elftal op uw steun in de jacht op promotie tijdens de wedstrijd tegen WSC 3 waarbij de tweelingen er alles aan zullen doen om de 3-1 nederlaag in de uitbeurt ongedaan te maken. Om 14.30u wordt er op Sportpark Maartenshof afgetrapt.