Verslag: Asperen JO11-3 – GVV’63 JO11-2 (2-3)

Vandaag mochten we aantreden tegen de koploper uit onze 3e klasse. De thuiswedstrijd was er een om snel te vergeten (0-7). We hadden in de thuiswedstrijd na wat tegenslag onze koppen laten hangen zodat we een flink pak slaag kregen. Gebrand op revanche vertrokken we om half 8 richting Asperen.

Asperen kon vandaag bij winst het kampioenschap binnen halen. Vandaag kregen we hulp van Mohammed (overigens ook nog maar eerste jaars JO11). Een voetballer die in onze ploeg de nodige rust brengt. Wij starten voortvarend met veel drive en beleving waardoor de tegenstander niet het spel kon maken. Naar een mooie aanval over veel schijven wist Yannick de bal in het netje te leggen. Klasse goal! Oeps dat was niet bedoeling dus Asperen ging vol op de aanval. Wij stonden echter goed met 3 verdedigers en gaven weinig kansen weg. Wel veel schoten van afstand die door Wouter en het aluminium werden gekeerd. Slechts eenmaal troffen ze doel 1-1. Net voor rust scoorde wij door een counter 1-2. Noud profiteerde en schoof de bal van grote afstand binnen.

In de rust kreeg onze tegenstander een donderspeech van hun trainers. Waarbij onze trainers de jongens complimenteerde voor de beleving en de goede goals.

De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde. Veel aanvallen en schoten van Asperen, weinig uitgespeelde kansen maar wel druk op onze goal. Uiteindelijk maakte Asperen 2-2 waardoor het kampioenschap weer in zicht kwam. Maar ook de zenuwen. Want vanaf de 2-2 werd er weer door ons naar voren gevoetbald wat resulteerde in veel corners en kansen. 5 minuten voor het einde kwam de bal terecht bij Thijmen die de 2-3 binnen schoot. Na 5 minuten billen knijpen namen we de 3 punten mee in de tas naar Gameren. Een fantastisch resultaat voor onze jonge ploeg (6 jongens zijn nog speelgerechtigd voor JO-9). Alhoewel de ontwikkeling voorop staat en ook ontzettend vooruit gaat zijn de jongens ook allemaal winnaars met ontzettend veel drive. Heel erg leuk om naar te kijken.

Volgende week naar Tiel. Ook met die ploeg hebben we nog een appeltje te schillen.