Verslag: GVV’63 1 – Brakel 1 (7-1)

150 150 GVV'63

Op deze natte zaterdag stond er weer een onvervalste Bommelerwaardse derby op de rol. Het nog puntloze Brakel was te gast op Sportpark Maartenshof. GVV ’63 was er alles aan gelegen om de uitglijder van vorige week weg te poetsen en hoopte dan ook in Brakel daarvoor de juiste tegenstander te vinden. Maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. De thuisclub ging dan ook vanaf de aftrap ten aanval richting het Brakelse doel. Men deed dit echter te gehaast en met te weinig nauwkeurigheid om voor gevaar te zorgen voor de goal van Brakel. En toen Lennart van de Werken een vrije trap nam in de richting van Maikel van Tuyl en daarbij zijn collega-aanvoerder van Brakel over het hoofd zag was de 0-1 achterstand geboren. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk. Karim Kaaouass lag de bal keurig op het hoofd van Thomas van der Leij, die vervolgens Matthijs Libbers beheerst zag afronden. De geel-zwarten roken hun kans en voerden de druk verder op. Dit resulteerde vijf minuten  voor rust in een voorsprong. De Brakelse goalie kreeg een schot van Lennart niet onder controle, en Thomas was er als de kippen bij om 2-1 binnen te tikken. In de 45e minuut werd het verzet van de bezoekers definitief gebroken toen Matthijs fraai de 3-1 de kruising in krulde.

brakel thuis

Na de thee speelde de wedstrijd zich min of meer volledig op de helft van Brakel af en was het de vraag hoe hoog de score op zou lopen. In de 52e minuut schoot Matthijs hard en laag zijn derde treffer van deze middag binnen en de vierde voor GVV ’63. De thuisclub ging op zoek naar meer goals en vond dezen ook. Na driekwart wedstrijd kopte Lennart de bal naar Thomas die zijn goede optreden met zijn tweede goal van deze middag bekroonde. Wat hierna volgde waren de nodige flipperkastachtige situaties voor de goal van de bezoekers. Paal, lat, reddingen op de lijn en goed keeperswerk hielden wonder boven wonder de stand lang op 5-1. Toch vielen er in de laatste vijf minuten nog twee goals voor GVV ’63. Uitblinker Matthijs lag de bal panklaar op het hoofd van Karim en de 6-1 was een feit. Het was opnieuw Matthijs die, na een prima steekpass van Bert van Selm, de assist gaf op Lennart die bij de eerste paal de 7-1 eindstand binnen gleed.

brakel thuis 2

Met deze uitslag revancheerde GVV ’63 zich sterk voor de nederlaag van de week ervoor. Komende zaterdag staat er alweer een stevige krachtproef voor de deur. Om 14.30u moet GVV ’63 dan in en tegen Vuren aantreden. Een tegenstander die zich sinds de winterstop steeds nadrukkelijker is gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen, dus kunnen we hier met recht over een topper spreken. Met de steun van, ongetwijfeld, veel supporters moet een bevredigend resultaat mogelijk zijn.