Verslag GVV’63 1 – Kerkwijk 1 (5-1)

Voor vandaag stond de derby tegen de zuiderburen uit Kerkwijk op het programma. Een ploeg waartegen GVV ’63 uit onnodig punten had laten liggen. Op een druk bevolkt Sportpark Maartenshof zorgden beiden teams voor een mooie opkomst met Kerkwijkse en Gamerse mini’s aan de hand.

kerkwijk thuis

Toen de kruitdampen letterlijk waren opgetrokken ontspon zich een beginfase met een wat verkrampte start van de thuisclub en een eenvoudig overeind blijvend Kerkwijk. Toch was het de thuisclub die de eerste kans kreeg. Daar waar doorlopen wellicht een betere optie was, knalde Daniel Gonzalves van ver hard over de goal van Kerkwijk. Langzaam maar zeker kreeg GVV ‘63 de regie in handen en voerde de druk op bij de gasten. Het was de opnieuw sterk spelende Jordy van Tuyl die met een fraaie pass Karim Kaaouass al even fraai de 1-0 liet verzorgen.

GVV’63 rook zijn kans en Kerkwijk ontsnapte aan een 2-0 achterstand toen Daniel via de handen van de Kerkwijkse goalie op de lat schoot. Na 25 minuten volgde dan toch de 2-0. Een overtreding op Richan Kreling werd door de strak en goed leidende arbiter Van Akooy met een vrije trap bestraft. Dennis de Bruin zette deze op schitterende wijze om in een verdubbeling van de voorsprong.

kerkwijk thuis 1

Kerkwijk kwam nu wat meer uit zijn schulp en doelman Rick de Koning moest twee keer  ingrijpen om de aansluitingstreffer te voorkomen. Ook de enkele corners van de bezoekers waren een prooi voor de Gamerse defensie. GVV ’63 stelde hier ook niet veel tegenover met een logische 2-0 ruststand als gevolg.

De tweede helft ging Kerkwijk wat energieker ten aanval zonder ook maar enig moment voor gevaar te zorgen bij de goal van Rick. Halverwege het tweede bedrijf gooide Karim de wedstrijd definitief in het slot door op zijn bekende karakteristieke wijze de bal in de Kerkwijkse goal te frommelen na een voorzet van Daniel. Het restant van de match was het GVV ’63 wat de klok sloeg en was het wachten op een hogere score.

Tien minuten voor tijd ging Matthijs Libbers goed door en maakte alleen voor Kerkwijk-goalie geen fout; 4-0. Toch wisten de gasten nog de eer te redden. Laconiek verdedigen aan de kant van de geel-zwarten leidde tot 4-1. Het slotakkoord was echter toch voor de Gamerenaren. Karim kopte de bal door op Daniel, die een prima wedstrijd bekroonde met een mooie volley in het zijnet en zo voor de 5-1 eindstand zorgde.

Kerkwijk thuis 2

Door dit uitstekende resultaat en het puntenverlies van naaste concurrent Herovina beleefde GVV ’63 een goede zaterdag. Deze moet volgende week een vervolg krijgen in Hellouw tegen het taaie ASH. Een niet te onderschatte tegenstander, getuige het gelijke spel in de heenwedstrijd in Gameren. De geel-zwarten moeten volgende week zaterdag, 13 mei, niet verliezen om de titel te pakken. In Hellouw wordt om 14.30u afgetrapt en zullen ongetwijfeld veel supporters GVV ’63 steunen om een goed resultaat te behalen.