Verslag: GVV’63 1 – MVV’58 1 (1-2)

Op de laatste zaterdag van oktober ontving GVV ’63 op Sportpark Maartenshof MVV ’58 uit Meteren. Het weer en het veld waren goed, dus niets stond een lekkere pot voetbal in de weg. De Meterenaren kennen een stroeve competitiestart en waren alleen met drie punten gebaat om aan te pikken bij de top van de vierde klasse D. De gasten hadden die boodschap goed begrepen en troefde de thuisclub duidelijk af op inzet en de wil om te winnen. Toch was het GVV ’63 dat het eerste kansje mocht noteren.

A-junior Daniel Bouma lag de bal echter af, waarbij zelf schieten wellicht een betere optie had geweest. Ondertussen beet MVV ’58 goed van zich af en trok regelmatig op richting Maikel van Tuyl. Deze had na een half uur ook nog de hulp van de paal nodig om de nul te houden. Vijf minuten voor rust was het dan toch raak voor de gasten. GVV ’63 leed knullig balverlies op de Meterense helft en de gasten counterden een 2 tegen 1 situatie prima uit en bepaalde zo de ruststand op 0-1.

mvv58-thuis

Na rust een zelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten. GVV ’63 bleef zonder al teveel overtuiging de gelijkmaker zoeken en MVV ’58 wist zonder in de problemen te komen de Gamerense aanvalsdrang te beteugelen. De gelijkmaker had ondanks alles wel kunnen, of misschien wel moeten vallen. Maar uitgelezen mogelijkheden waren echter helaas niet besteed aan Karim Kaaouass en Bart Geurts. Het liep zelfs totaal anders.

mvv58-thuis-2

De jeugdige scheidsrechter Bos, die verder prima floot, zag als een van de weinige aanwezigen in een sliding van Nick Ekelmans binnen de beruchte lijnen een overtreding. Penalty dus, en deze werd door MVV ’58 omgezet in een goal; 0-2 derhalve. Met nog een tien minuten te gaan was GVV ’63 wakker geschrokken wat een minuut later resulteerde in de aansluitingstreffer. Invaller Richan Kreling was het eindstation van een mooie aanval door het midden van MVV ’58-defensie. De resterende tijd was echter te kort om nog een punt uit het vuur te slepen, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

Volgende week zaterdag wordt er, wederom thuis, om 14.30u afgetrapt tegen de verassende koploper Herovina. Om een goed resultaat te boeken zal er dan van begin af aan dezelfde inzet moeten worden getoond als in het laatste kwartier en niet die van de 75 minuten ervoor.