VERSLAG: GVV’63 1 – NEO’25 1 (6-1)

1024 683 GVV'63

GVV ’63 had nog geen 20 seconden nodig om in de eerste thuiswedstrijd in competitieverband op voorsprong te komen. Tegenstander NEO ’25 uit het Brabantse Sprang-Capelle kon toen al de bal uit het net gaan halen, nadat Nick Linnenbank een prima pass van Damian van Doesburg in 1-0 omzette.

De Tricolores werden gelijk terug gedrongen op eigen helft door de mannen van Pascal Rijkers, al beten ze ook wel een paar keer venijnig van zich, overigens zonder voor gevaar te zorgen bij de andermaal goed keepende Rick de Koning. Na een minuut of twintig verdubbelde GVV ’63 hun voorsprong. Mathijs Libbers veroverde de bal aan de rechterkant, soleerde richting de zestien en verschalkte de Brabantse goalie met een droge schuiver in de korte hoek; 2-0.

De Gamerenaren hadden nu de smaak te pakken en NEO ’25 kwam er dan ook voor de rust niet meer aan te pas. De 3-0 kwam van Nick na een assist van de goed spelende Bjorn van Bruchem. Nog voor de thee maakte GVV ’63 het kwartet vol. Een slimme bal van Daniel Bouma werd door Mathijs even slim aangeraakt met het hoofd en de 4-0 ruststand was daar.

Na de rust bleven de geel-zwarten, met een uitblinkende Dennis van Riel in de hoofdrol, de wedstrijd controleren en was het wachten op goals. Al vrij snel viel de 5-0 toen Jeffrey van der Meijden met zijn fraaie traptechniek uit een corner het hoofd van Mathijs vond en de Sprangse doelman andermaal liet vissen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan maakte Daniel op aangeven van Bjorn het halve dozijn vol. Vanaf de penaltystip kon NEO ’25 nog de spreekwoordelijke eer reden en de eindstand op 6-1 bepalen. GVV ’63 freewheelde relaxt naar het eind en kon dan ook meer dan verdiend drie punten bijschrijven na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Vink uit Boxtel.

De volgende tegenstander van GVV ’63 komt ook uit Sprang-Capelle. Hopelijk kan GVV ’63 tegen sv Capelle een vervolg geven aan deze prima match, maar gemakkelijk zal het zeker niet gaan tegen deze ploeg. Om 14.30 is de aftrap met wellicht veel GVV-ers langs de lijn.