Verslag: GVV’63 1 – Vianen 1 (3-0)

150 150 GVV'63

Na een vrije zaterdag was ditmaal het volslagen onbekende Vianen te gast op een koud Sportpark Maartenshof. Een ploeg die weliswaar laag op de ranglijst staat, maar tot nu toe wel elke wedstrijd het net wist te vinden. De thuisclub was dus gewaarschuwd. De mannen van Jan van Setten pakten de zaken dan ook voortvarend aan en drongen de tricolores  gelijk terug naar hun eigen goal. Er ontstonden voor GVV ’63 wat kleine kansjes, maar te weinig om de gasten te verontrusten. Toch namen de gastheren na een minuut of 20 een voorsprong. De andermaal sterk spelende Richan Kreling ging goed door op rechts en vond bij de eerste paal Bart Geurts die de 1-0 binnen tikte.

vianen-thuis1

In het vervolg ontstond er een rommelige fase waarbij Vianen enkele keren aan de deur van Maikel van Tuyl klopte, maar die liet andermaal zien aan een puik seizoen bezig te zijn. Gelukkig hervond de thuisclub zich op tijd en ging op jacht naar verdubbeling van de voorsprong. Lennart van de Werken was nog het dichtst bij een goal, maar hij zag zijn loeiharde knal boven de kansloze Vianen-goalie uiteen spatten op de lat.

De tweede helft was amper 5 minuten oud toen Bart op doel schoot en de doelman van Vianen de bal losliet. Invaller Daniel Gonzalves  was er als de kippen bij om de 2-0 aan te laten tekenen. De wedstrijd was nu min of meer gespeeld. De thuisclub had de regie in handen en had met wat meer geluk de score verder op kunnen voeren, maar de Vianenaren bleven zich kranig en sportief verweren en wisten zo lang het verschil op 2 goals te houden.

vianen-thuis-2

Ondertussen hadden de bezoekers het wel regelmatig verbaal aan de stok met arbiter Blom, wat resulteerde in een handvol gele, en zelfs een rode kaart voor Vianen. De ingevallen A-junior Max Poppes lag tien minuten voor tijd de bal af op Richan die met zijn, alweer zesde seizoenstreffer de eindstand op 3-0 bepaalde. Toch weer een verdiende overwinning tegen een taaie, maar ook faire tegenstander.

Volgende week zaterdag, 3 december om 15.00u, staat er weer een onvervalste Bommelerwaardse derby op het programma. GVV ’63 kan dan op Sportpark De Drie Morgen de borst nat maken tegen een op en top gemotiveerd Kerkwijk. Maar met steun van hopelijk veel supporters moeten een positief resultaat mogelijk zijn.