Verslag: GVV’63 1 – WSV Well 1 (3-0)

Eindelijk is het dan zo ver. Na 5 weken voorbereiding staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De ouverture levert ook gelijk een mooi affiche op, een derby thuis tegen Well. De thuisclub ging voortvarend van start en zette Well gelijk vast op hun helft. De gasten kwamen nauwelijks  bij de goal van Maikel van Tuyl in de buurt en het was wachten op de eerste goal van GVV ’63. Deze viel dan ook binnen het half uur. De pijlsnelle Daniel Goncalves, die al een paar keer gevaarlijk was door gekomen, verschalkte de linksback van Well en schoot op het doel. De bal verdween onder Well-goalie Van Hemert, die niet geheel vrij uit ging, in de goal; 1-0 en een droomdebuut voor Daniel.  GVV ’63 voerde de druk verder op. Door dat het vizier van Lennart van de Werken, Karim Kaaouass en Bart Geurts niet op scherp stond bleef het tot de rust als een wonder 1-0.

Na de thee kroop Well wat meer uit zijn schulp en raakte ook nog een keer de lat boven Maikel, die ook nog een keer handelend moest optreden. Na een kwartier was het echter gebeurd met de dadendrang van de gasten en werd de Wellse goal weer onder vuur genomen.  De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Daniel nam de corner, Nick Ekelmans kopte hard op goal, doelman Van Hemert redde uitstekend maar was kansloos op de intikker van aanvoerder Lennart.

16 well thuis

Enkele minuten later weer een strakke hoekschop van Daniel en nu kopte Matthijs Libbers in een keer de 3-0 snoeihard binnen. Hierna had de score hoger op kunnen lopen. Maar pech en goed keeperswerk van de Wellse doelman brachten de eindstand op 3-0. Een prima start voor de geel-zwarten van Jan van Setten, die ook nog het tweede team met een puike 1-4 overwinning terug zag keren uit Haaften. Rest nog te vermelden dat het een uiterst sportieve wedstrijd was onder de uitstekende leiding van arbiter Klop uit Someren. Door het oneven aantal ploegen in de competitie is GVV ’63 volgende week vrij. Op zaterdag 17 september ontvangt GVV ’63 op sportpark Maartenshof het Spijkse SVS ’65. Aanvang 15.00u.