Verslag: Gvv’63 4 – Sleeuwijk 5 (3-3)

Voordat we het over de wedstrijd gaan hebben nogmaals de felicitaties aan Jeroen en Wilnanda met hun huwelijk op 23-09-‘16, dit gezegd hebbende ook gelijk bedankt voor het lamleggen van bijna het hele elftal.

Na het uitdelen van de paracetamol en een balletje rondtrappen naar alles behalve iemand met hetzelfde shirt begonnen we toch met een klein overwicht in de wedstrijd. Onze kansen werden niet benut maar Sleeuwijk wist er geen tot weinig gevaar tegenover te zetten. Na een afgeslagen corner van Mitch kwam de bal in de 16meter voor de voeten van Youri die hard in de verre hoek raak schoot. Een verdiende voorsprong die gemakkelijk overeind bleef in de eerste helft.

Hoe anders begon de tweede helft, na een puike redding van Stuif en een gezicht-kopbal van Neut zorgde Estefana v Tuijl met een handsbal en de bijbehorende penalty voor de gelijkmaker.
Dit luidde het kwartier van de Roefbewoners (voetballers uit Sleeuwijk, red.) in en voor de rook was opgetrokken stond het 1-3. Ondanks de vermoeidheid werd er een tandje bijgeschakeld en begon de van-dik-hout fase. Na een van de vele aanvallen werd het schot van Carlo nog gekeerd maar had de keeper geen antwoord op de 3 bander van Youri en via keeper-lat-paal was daar de aansluitingstreffer. Doordat de scheidsrechter vele kleine vergrijpen had opgeteld kon hij na weer een overtreding op Erik niets anders doen dan naar de stip wijzen. Sleeuwijk ging through the Roef maar het mocht niet baten, Erik faalde niet en daarmee een punt gered.

Gezien de wedstrijd een eerlijke verdeling, op naar de volgende beproeving.