Verslag: Hardinxveld 9 – Gvv’63 3 (0-7)

Op een zonnige zaterdagmiddag stond ons de uitwedstrijd tegen Hardinxveld 9 op het programma. Zelf hadden wij pas 1 wedstrijd gespeeld. Onze eerste competitiewedstrijd was afgelast en de wedstrijd van vorige week ging met 0-5 verloren van GJS 5. Hardinxveld 9 had al 6 punten uit de eerste 2 wedstrijden, dus we waren benieuwd wat ons te wachten stond.

Vandaag was er ook een opvallende wijziging binnen het team. Quinten is voor 3 weken naar Sri Lanka waardoor wij een andere keeper in het doel moesten posteren. Rick de Koning was bereid om weer te gaan keepen en vervangt Quinten voorlopig voor de aanstaande 3 wedstrijden.

De eerste helft begon vrij moeizaam, de tegenstander zette hoog druk waardoor wij niet echt aan voetballen toe kwamen. De tegenstander kon de bal ook niet lang in de ploeg houden waardoor een rommelige eerste 15 minuten ontstond. Hardinxveld schoot in de eerste helft na een minuut of 20 uit het niets op de lat. Vlak daarna scoorde Goof koelbloedig na een goede lange bal de 0-1. Na de 0-1 liep Hardinxveld steeds verder achteruit waardoor wij steeds meer aan voetballen toe kwamen. Vlak na de 0-1 schoot Nick ook nog een bal op de lat bij Hardinxveld. Verder was er in de eerste helft niet veel gebeurd.

De tweede helft begonnen we goed. De tegenstander kwam niet meer aan voetballen toe en kon alleen nog maar verdedigen. Na wederom een lange bal ging de keeper half onder de bal door. Johny liep door en kon uit een moeilijke hoek de 0-2 scoren. Na een goed combinerende aanval kon goof de 0-3 binnenschuiven. Na de 0-3 werd het een eenvoudige middag. Na een foute terug speelbal in de verdediging van Hardinxveld kon Johny de 0-4 binnenschuiven. Zo was de wedstrijd na 65 minuten al gespeeld. Nick scoorde nog de 0-5 door de punt van de schoen tegen de bal te zetten. Vrijwel uit het niets kwam Hardinxveld met een counter nog door de verdediging. De aanvaller kwam 1 op 1 op Rick af, maar Rick bleef lang staan waardoor de aanvaller de bal uiteindelijk naast schoot.  Goof werd diep gestuurd en legde de bal keurig neer bij Gerco. Gerco scoorde zo vrij eenvoudig de 0-6. De 0-7 kwam op naam van Corwin. Bij een corner kwam Corwin van buiten de 16 de 5 meter in gesprint en kopte de bal binnen. Na de 0-7 vond de scheids het welletjes geweest en floot de wedstrijd af.