Verslag: Herovina 1 – GVV’63 1 (3-1)

150 150 GVV'63

Het hobbelige tweede veld van Herovina in Herwijnen was het decor van de topper in 4D tussen de thuisclub en GVV ’63. Het was Herovina dat duidelijk het belang van een driepunter inzag en dan ook furieus van start ging. Dit leidde al na 5 minuten in de openingstreffer van de gastheren. Onnodig balverlies op het middenveld en slap ingrijpen in de defensie ging hieraan vooraf. Na een kwartier verdubbelde Herovina de voorsprong. Maikel van Tuyl wist tot twee keer toe nog redding te brengen,maar assistentie bleef echter uit dus was het na drie pogingen voor de Herovina-spits alsnog een koud kunstje om te scoren.

herovina uit

Tussen de beide goals door had Bart Geurts nog met een merkwaardige kopbal de paal geraakt achter de Herwijnse goalie. GVV ’63 bleef echter vrij inspiratieloos voetballen en kon de thuisclub dan ook geen moment in de problemen brengen ondanks dat er in het laatste kwartier een licht veldoverwicht ontstond voor de geel-zwarten. En met wat meer geluk had een inzet van Richan Kreling nog voor rust voor de aansluiting kunnen zorgen.

In de tweede helft begon GVV ’63 langzaam maar zeker de thuisclub terug te dringen in de jacht op 2-1. Zeker na het inbrengen van Jochem Roding kwam er meer gezonde agressie bij GVV ’63. Na een kwartier spelen viel dan ook de verdiende aansluitingstreffer. Jochem ging goed door op links en uit diens voorzet knalde Matthijs Libbers de 2-1 tegen de touwen. GVV ’63 ging op jacht naar meer. De Gamerenaren kregen dan ook veel vrije trappen door overtredingen van Herovina op met name Jochem. Dit leidde echter niet tot de gelijkmaker, al was een Herovina-speler daar nog het dichtste bij, de lat redde  hem echter. Na het inbrengen van de niet geheel fitte Nick Ekelmans ging GVV ’63 merkwaardig genoeg de bal achterin meer rond spelen dan te proberen de lange invaller te zoeken. Hierdoor kwamen er dan ook nauwelijks nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Sterker nog, in de 90e minuut mocht Herovina vanaf 11 meter aanleggen na een overtreding op een Herovina-speler en zo de eindstand op 3-1 bepalen.

herovina uit 2

Al met al toch wel een verdiende nederlaag tegen een ploeg die 90 minuten de mouwen opstroopte in plaats van 45 minuten zoals GVV’63 deed. Volgende week zaterdag komt Brakel om 15.00u op bezoek op sportpark Maartenshof. Een ploeg die van oudsher strijd levert, en zeker in de derby tegen GVV ’63. Dus de geel-zwarten weten wat hen te doen staat; strijd leveren vanaf het beginsignaal en zorgen dat de drie punten in Gameren blijven om mee te blijven doen in de spannende kampioensrace in 4D.