Verslag: HSSC’61 5 – GVV’63 3 (0-6)

Met een mooie overwinning van vorige week in de benen mochten de mannen van het derde aantreden tegen HSSC’61 5. Een wedstrijd waar we voor aanvang al ontzettend veel zin in hadden. Het weer was goed (niet te warm en het miezerde), wat resulteerde in een nat snel veld waar sommige van onze spelers dankbaar gebruik van wilden maken. Na een donderspeech van onze coach Danny gingen we het veld op. Toch wat beduusd, de coach had namelijk aardig wat tactische omzettingen gedaan waar niet iedereen aan gedacht had. Hij wilden wat spelers rust geven na een zware trainingsweek en wat ongepolijste diamanten op nieuwe plekken uitproberen. We gingen sterk uit de startblokken. Veel balbezit, mooie combinaties maar we kregen de bal niet bij de juisten mensen voorin. Na ongeveer een kwartier spelen kwam de bal na goed afjagen en knullig uitverdedigen van de tegenpartij voor de voeten van Riny terecht. Hij aarzelde geen moment en schoof de bal langs de keeper, 1-0.

Met de 1-0 op zak gingen we toch wat lekkerder voetballen meerdere kansjes en de achterhoede van HSSC werd steeds onrustiger. Na een slappe terug speelbal van een van de verdedigers van HSSC zag Dennis zijn kans schoon om de tweede voor GVV erin te prikken, 2-0. GVV nam geen gas terug en bleef afjagen. De jongens van HSSC hadden hier geen antwoord op waardoor GVV’63 hoekschop na hoekschop kreeg maar we wisten hier helaas niet van te profiteren. Het veldspel bleef goed, haperde hier en daar wel een beetje maar onze coach zat met een tevreden blik op de bank. De keeper van HSSC bleef klungelen en oogde niet sterk, dit had onze rechtshalf Nick ook gezien en besloot maar eens op hem door te lopen. De keeper kreeg de bal niet weg en Nick pikte hem op. Nick gaf een goede assist op Riny die hem beheerst binnen schoof, 3-0. Niet lang daarna kwam GVV met de 4-0 op de proppen. Door slecht weg werken van de keeper van HSSC belanden de bal hoog in zijn eigen zestien. Dennis gebruikten zijn lichaam goed en hield de verdedigers van de bal. Uiteindelijk wist hij de bal binnen te duwen, 4-0. Rust.

De coach besloot in de rust zijn tactisch inzicht nogmaals in te zetten om een sterke opstelling neer te zetten. Na wat wissels en verschuivingen begonnen we aan de tweede helft. Waar we in de eerste nog fel en niet te stuiten waren begonnen wij in de tweede helft het spel van HSSC te spelen. Niet scherp, knullig balverlies, etc. etc.. Toch wisten een aantal spelers van GVV toch hun stempel te drukken in deze helft. Na een hoekschop kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Wilco terecht. Die besloot meedogenloos uit te halen en streepte de bal strak in de hoek, 5-0. Goof trachten deze helft wel om de scoren uit te bouwen maar vond helaas alleen het vangnet en de lat. Verder werd Dennis nog grof onderuit gehaald in de zestien na een prachtige actie maar de scheidsrechter besliste door te spelen.

In de slotseconden van de wedstrijd bouwde onze linksback Patrick de score nogmaals uit. Vanaf de zijlijn wist hij de bal over de keeper te krullen in de verre hoek, 6-0. Onze laatste man Corwin was zo vrij geweest deze wedstrijd een aantal statistieke voor ons bij te houden. De tegenstander had wel geteld 0 keer de bal op onze goal weten te krijgen. Weer een rustige zaterdag voor onze keeper Rick die zich de afgelopen 3 weken goed in het doel heeft gemanifesteerd. Nu met zijn alle weer de focus op volgende week, zodat onze volgende prooi Tricht 4 zal heten.

Doelpuntenmakers: Riny 2x, Wilco, Patrick en Dennis 2x