Verslag: Kerkwijk 1 -GVV’63 1 (2-2)

150 150 GVV'63

Na 11 jaar stond de derby tegen Kerkwijk weer op het programma. Op deze fraaie zaterdag waren dan ook veel Gamerenaren  naar Kerkwijk getrokken met de auto, fiets en zelfs te voet. De eerste helft was echter het predicaat derby nauwelijks waard. GVV ’63 hanteerde een te laag tempo en de thuisclub beperkte zich tot verdedigen. Kerkwijk kreeg wel de eerste mogelijkheid maar Maikel van Tuyl redde. GVV ’63 kreeg echter ook zijn kansjes maar vond de doelman van Kerkwijk enkele malen op zijn weg. Deze redde ook zeer knap op een schitterende knal van Richan Kreling. Dit waren ook wel de enige wapenfeiten in een teleurstellende eerste 45 minuten van deze derby.

kerkwijk-uit

Gelijk na rust kregen de gastheren een uitgelezen kans om op voorsprong  te komen maar een Kerwijk-speler kopte in zeer kansrijke positie naast. De geel-zwarten werden een  paar minuten later wel hardhandig wakker geschud door de thuisclub. Richan leed in de buurt van de eigen zestien onnodig balverlies, maakte een al even onnodige overtreding met een vrije trap tot gevolg. Deze werd op fraaie wijze achter Maikel gekruld, en de voorsprong voor Kerkwijk was daar. GVV ’63 was wakker, rechtte de rug en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel dan ook al vrij snel. De uitblinkende goalie van Kerkwijk pareerde nog wel een schot van Stefan Blom, maar bleef het antwoord schuldig op de daarop volgende kopbal van Karim Kaaouass.  GVV ’63 rook zijn kans en ging verder op zoek naar meer. De thuisclub werd vast gezet op eigen helft en het leek een kwestie van tijd voor de bezoekers op voorsprong zouden komen. Toen er een lichte overtreding op Lennart van de Werken werd gemaakt wees de uitstekend leidende arbiter Berendsen gedecideerd naar de stip; penalty. Maar zoals wel vaker deze middag was de prima doelman van Kerkwijk opnieuw een sta-in-de-weg. Geen voorsprong voor GVV ’63. Sterker nog, ondanks een aandringend GVV ’63 nam de thuisclub via de binnenkant van de paal een onverdiende voorsprong.

kerkwijk-uit-2

Met nog een 10 minuten te gaan trok GVV ’63 alles uit de kast om in een ieder geval een gelijkspel uit het vuur te slepen.  In blessuretijd viel dan ook de meer dan terechte gelijkmaker. Thom Ekelmans nam vanaf de zijkant een vrije trap en vond de lopende Bjorn van Bruchem die van dichtbij voor de 2-2 eindstand zorgde. Door dit resultaat neemt GVV ’63 de koppositie over van het verliezende Herovina. Bij winst volgende week in de thuisbeurt tegen het taaie ASH pakt GVV ’63 de eerste periodetitel. Wanneer men dezelfde strijdlust op de mat legt als de tweede helft moet een goed resultaat mogelijk zijn, maar de Hellouwers mogen beslist niet onderschat worden. De aanvang van deze uiterst belangrijke wedstrijd is 14.15u. Na afloop vind de jaarlijkse draaimiddag plaats.