Verslag: Kerkwijk JO15-1 – GVV63 JO15-2 (1-3)

Na een korte voorbereiding in verband met de late vakantie van veel spelers mochten we vandaag onze eerste bekerwedstrijd voetballen tegen Kerkwijk JO15-1. Een team dat bestaat uit jongens die al voor het 2e en wellicht sommige ook al voor het 3e jaar in dit team (C-team) van Kerkwijk uitkomen. De meeste twee koppen groter en 1,5x zo breed! Een groot fysiek verschil met onze spelers. Maar ‘wie minder sterk is moet slim zijn’!

Omdat we in voorbereiding zitten op de competitie was het vandaag de opdracht om de opbouw van de laatste linie in samenwerking met het middenveld te verbeteren.Na een aarzelende start waarbij we misschien ook wel een beetje opkeken tegen de tegenstander ging de opbouw steeds beter lopen. Door op de juiste momenten om de bal te vragen maar ook op de juiste momenten ruimte te maken kreeg Kerkwijk geen grip op onze opbouw. Steeds vaker kwamen we door goed positiespel voor de keeper van Kerkwijk wat uiteindelijk verdiend resulteerde in een goal door Nigel.
Na rust waren de rollen toch even omgedraaid, de eerste 10 minuten waren duidelijk voor de tegenstander. Op kracht en inzet probeerde zij ons te overklassen. Dit leek ook even daadwerkelijk te gebeuren toen de 1-1 viel. Toch liet GVV’63 zich niet overbluffen, door goed verdedigingswerk van onder andere de keeper en de twee centrale verdedigers  was er geen doorkomen aan voor Kerkwijk. In aanvallend opzicht werd nog steeds goed gecombineerd en op de juiste momenten de ruimte ingelopen en gebruikt. Dit resulteerde nog in een goal van Joost en Brent (1-3).
Een mooie overwinning op deze tegenstander maar voornamelijk een mooie overwinning op ons eigen. Een leerzame en nuttige oefenpartij waarbij we hebben gezien dat de ploeg die het meest probeert te voetballen ook wordt beloond. Heel goed gedaan, complimenten voor alle spelers. Op naar de volgende bekerwedstrijd.