Verslag: MVV’58 1 – GVV’63 1 (0-3)

150 150 GVV'63

In Meteren stond deze zaterdag de voor beide teams uiterst belangrijke wedstrijd tussen MVV ’58 en GVV ’63 op de rol. Winnen was het enige doel voor beide ploegen om mee te blijven doen in de titelrace in 4D. GVV ’63 had twee zwakke uitbeurten achter de rug en wilde hier duidelijk revanche voor nemen. Ze begonnen dan ook positief agressief aan deze pot.

De gastheren werden dan ook ogenblikkelijk terug gedrongen door GVV ’63. Deze dadendrang werd echter na vijf minuten bruut onderbroken door een smerige overtreding van een MVV ’58-speler op de enkel van Bert van Selm. Bert moest gelijk worden vervangen door Ronald van Wijk, die dat prima deed, en later bleek dat  hij bij deze grove charge zijn enkel had gebroken.  De goed leidende arbiter Blom bestrafte het voorval met geel, daar waar rood op zijn plaats had geweest. De Gamerenaren lieten zich door dit voorval niet uit het veld slaan en namen de wedstrijd weer in handen. De Meterense doelman was echter niet van plan om mee te werken aan een Gamers feest en was op zijn post bij inzetten van Richan Kreling, uitblinker Karim Kaaouass en Bart Geurts. Ook enkele gevaarlijke corners van de geel-zwarten leverde geen openingsgoal op. MVV ’58 stelde hier slechts een kans tegenover die door Maikel van Tuyl vakkundig werd gepareerd. Ruststand derhalve 0-0.

MVV58 UIT

Gelijk na rust was het echter wel prijs voor de mannen van Jan van Setten. Geklungel in de achterhoede werd uitstekend, knap de keeper omspeelt, afgestraft door Bart;0-1.  MVV ’58 kon  hier bitter weinig tegenover stellen en kwam niet verder dan wat speldenprikjes die Maikel en zijn defensie geen moment in verlegenheid brachten. Aangezien het middenveld van GVV ’63 heerste was het logisch dat Richan na driekwart wedstrijd de voorsprong verdubbelde.

mvv58 uit 2

Nu werd het een kwestie van rustig uitspelen en ongeschonden het eindsignaal halen.  De Gamerenaren bleven heersen en prikte vijf minuten voor tijd de 0-3 binnen. Invaller Daniel Goncalves liet weer iets van zijn vorm van begin van het seizoen zien. Hij flitste langs zijn opponent, ontsnapte nog aan een grove overtreding en koos voor de goal niet voor eigen succes, maar legde keurig af op mede-invaller Daniel Bouma die de eindstand op 0-3 bepaalde.

mvv58 uit 3

Al met al een prestatie van formaat van de geel-zwarten, die zich hier ook mee revancheerde voor de thuisnederlaag tegen MVV ’58. Dit resultaat zal ongetwijfeld het zelfvertrouwen ten goede komen voor de komende wedstrijd. Dit is opnieuw een topper. Om 15.00u komt het verrassend sterke Lekvogels uit Lexmond naar Sportpark Maartenshof om de strijd aan te binden met GVV ’63. Als GVV ’63 dezelfde winnaarsmentaliteit en werklust aan de dag legt als in Meteren moet een driepunter mogelijk zijn. Maar de wedstrijd in Lexmond leert ons echter dat van onderschatting geen sprake mag zijn tegen deze fysiek sterke ploeg.