Verslag: SVS’65 1 – GVV’63 1 (0-2)

150 150 GVV'63

Eindelijk, na bijna 3 maanden stond er voor GVV ’63 weer eens een competitiewedstrijd op het program. Afgelastingen, een vrij weekend en een zich terugtrekkende tegenstander waren de reden van deze lange winterstop. Na in december geëindigd te zijn met toch wel twee teleurstellende gelijke spelen moest er nu hoe dan ook een driepunter opgehaald worden in Spijk bij SVS ’65.

In de heenwedstrijd in Gameren kwam deze ploeg aardig voor de dag, maar is inmiddels afgezakt naar de onderste regionen van de ranglijst. Onder het toeziend oog van vele Gamerense supporters was het de thuisclub die het eerste wapenfeit liet aantekenen. Een gekraakt schot van   een  Spijkenaar draaide met het nodige effect via de paal weer terug het veld in.  Achteraf bleek dit ook zo’n beetje de enige keer van de wedstrijd  te zijn dat de thuisclub in de buurt van de goal van Maikel van Tuyl  kwam.

GVV ’63 nam het initiatief, wat grossierde in veel balbezit op de helft van de gastheren maar niet in al teveel kansen. Daarvoor werd een te laag tempo gehanteerd en ontbrak de nauwkeurigheid in de eindpass. Ondertussen was de thuisclub overgeschakeld op het hanteren van de botte bijl en kregen de geel-zwarten de nodige vrije trappen die de Spijkenaren echter niet in verlegenheid brachten.

svs65 1 uit

Toen halverwege de eerste helft een SVS-speler met rood kon vertrekken na een grove overtreding op Bjorn van Bruchem groef SVS ’65 zich compleet in en was het aan GVV ’63 om dit bastion te slopen. Voor de rust lukte dit echter niet en dus was het zaak om na rust het tempo op te voeren om SVS ’65 stuk te spelen.

Na de kantwisseling ontspon zich een zelfde beeld als ervoor.  Het spel speelde zich opnieuw af op de Spijkse helft. GVV ’63 was de baas op het veld en de thuisclub schuwde een overtreding niet. Een en ander resulteerde in maar liefst 6 gele kaarten voor de thuisclub en een rode kaart, waarbij met name de schop op de ingevallen Stefan Blom ook wel met rood had mogen worden beboet.

svs65 uit

Die zelfde Stefan had even daarvoor met een prima strakke pass Matthijs Libbers aan het werk gezet. Uit diens schitterende voorzet kopte Lennart van de Werken de bal voor de goal, en ronde Karim Kaaouass, eveneens met het hoofd, af en stond de bevrijdende 0-1 op het bord. Aan het spelbeeld veranderde hierna zo goed als niets. Op de Spijkse helft speelde het spel zich af en Maikel had een rustige middag.

Slordig werk in de afronding en goed keeperswerk van de Spijkse goalie hielden het echter nog enige tijd onnodig spannend. Een kwartier voor tijd kwam echter aan alle onzekerheid een eind en gingen de 3 punten mee naar Gameren. Karim en Lennart zetten een combinatie op binnen de zestien van de blauw-witten en zagen deze afgerond worden in de kruising door een verdediger van de thuisclub. Wellicht had de score nog wat hoger uit kunnen vallen in de resterende tijd, maar toen de prima fluitende scheidsrechter afblies was de vreugde om de 3 punten er niet minder om.

svs65 uit 2

Volgende week zaterdag staat er een topper van jewelste op de rol in 4D. Om 14.30u neemt GVV ’63 het in Herwijnen op tegen een van de naaste concurrenten, Herovina. Met de juiste spirit en steun van vele supporters moet een goed resultaat mogelijk zijn.