Verslag vv Brakel 1 – GVV’63 1 (0-2)

Onder een heerlijk najaarszonnetje stond de vijfde competitiewedstrijd op de rol . Andermaal een Bommelerwaardse derby. Het nog puntloze Brakel  tegen GVV ’63. Het waren de bezoekers  dat Brakel gelijk terug drong op eigen helft. Brakel kwam er echter ook een paar maal uit, maar wist GVV ’63 doelman Maikel van Tuyl  niet in de problemen te brengen. Binnen het kwartier was Karim Kaaouass die de ploeg van Jan van Setten op voorsprong bracht. Na het bij hem zo bekende goochelwerk tikte hij de 0-1 op het  fraaie Brakelse scorebord. De Gamerenaren gingen op zoek naar meer. Het tempo dat hierbij gehanteerd werd was echter te laag om de gastheren te verontrusten. En als er een bal op goal kwam vonden de geel-zwarten de prima keepende goalie van de thuisclub op hun weg. En toen deze ook nog hulp kreeg van de paal, naar een snoeihard schot van Mathijs Libbers bleef het 0-1. Ook ontbrak de scherpte in de afronding waardoor er voor de rust niet meer werd gescoord.

brakel-uit

In het tweede bedrijf bleef GVV ’63 volharden in een te laag tempo, zonder overigens zelf last te hebben van aanvallende plannen van de thuisclub. Brakel vond het zo ook wel prima en trok een muur op voor hun eigen zestien om de schade beperkt te houden. Dit lukte zo’n 20 minuten. Het was toen Bart Geurts die keurig terug legde op Lennart van de Werken en deze schoot de bal laag,hard en zuiver in de rechterbenedenhoek; 0-2. Hierna bleef de derby, waar in eerdere edities de vonken nog weleens van afvlogen, gezapig voort kabbelen. Brakel bleef in de loopgraven en pakten zoveel mogelijk tijd om geen verder averij op te lopen en aangezien GVV ’63 weigerde het gaspedaal in te trappen was het niet meer dan logisch dat 0-2 ook de eindstand werd.

brakel-uit-2

Al met al wel een verdiende overwinning voor GVV ’63 in een weinig hoogstaande derby. Maar ook mindere wedstrijden moeten gewonnen worden om bovenin mee te blijven doen. Komende zaterdag zal er tegen het sterke Lekvogels echter een tandje bijmoeten om drie punten mee naar huis te nemen. Aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Het Bosch in Lexmond is 14.30u.