Ameide JO14 – GVV63 JO14

1024 640 GVV'63

Na een toeristische route richting Ameide rolt de bal onder het genot van een vroeg zonnetje al om 09.00 uur. Na winst met ‘grote cijfers’ tegen Nivo en BZC was het vandaag afwachten wie we zouden treffen.

En waar het er in de eerste 5 minuten op leek dat Ameide snode plannen had, namen de geel-zwarten al snel overwicht op het veld en dicteerden wij het spel. Tot de 20e minuut lukte het Ameide nog af en toe om er gevaarlijk en wat sneller uit te komen, maar een solide verdediging aan Gamerse kant blokkeerde alle hoop voor Ameide.

Het was Sam die als een spits opdook voor de goal en een, in tweede instantie strakke voorzet, met zijn rechter been bij de eerste paal binnenschoot. De GVV’ers juichten alsof de Champions League-winst een feit was. Omdat we links en rechts nog wat conditionele problemen kennen, brachten we Tshuma in het veld. Niet wetende dat hij zijn naam als nieuwe speler van onze club meteen met goud wilde laten graveren. Hij schoot driemaal raak. Een zuivere hattrick.

En dus gingen we met 0-4 rusten. Weinig stress, gewoon lekker doorvoetballen en de bal rond laten gaan, was het devies. En dat lukte heel goed, want de wissels brachten nieuw elan in de ploeg en zorgden ervoor dat we vlot door konden pakken. De volgende 3 doelpunten werden aangetekend door Mo, Stijn (penalty) en Jochem.

Dat je bij een 0-7 tussenstand wat kunt verslappen als verdediging, bleek bij de 1-7. Deze werd echter vlot teniet gedaan door Thymen, die na een verloren schot van Tshuma, de bal binnen schoof. Een klinkende overwinning, waarbij zelfs bij de laatste goal nog volop werd gejuicht.

Steeds vaker zien we de dingen waarop we trainen terug op het veld. En dat geeft de trainers voldoening. De sfeer in het team is goed, ondanks de vele noodzakelijke wissels in een team met 17 spelers/speelsters. Bovendien scoren veel verschillende spelers en wordt het elkaar gegund.

Na deze 3 overwinningen zal er zeker een team gaan komen dat ons meer weerstand gaat bieden. Misschien volgende week tegen de Lekvogels. Maar eerst, trainen op ingooien, want dat blijft voor sommigen toch lastig. Ach, het heet niet voor niets VOETbal.