BLC 1 – GVV’63 1 (6-6)

790 444 GVV'63

Na een winterstop van vijf weken moest GVV ’63 weer in competitieverband aan de bak tegen runner-up BLC. Op Sportpark Meerendonk in Den Bosch waren de openingsminuten voor de mannen van Denny van Geffen, maar de openingsgoal voor de thuisclub. Hun rappe rechtsbuiten troefde Moezzamel Ahmadzai af en schoot met links uiterst fraai de 1-0 tegen het net.

GVV ’63 bleef de betere ploeg maar zag binnen het kwartier BLC de voorsprong verdubbelen na zwak ingrijpen van de Gamerse defensie. GVV ’63 liet zich niet van de wijs brengen en zag na een kwart wedstrijd Jeffrey van der Meijden koppend voor de aansluiting zorgen na een puike voorzet van aanvoerder Daniel Bouma.

Het wachten was nu op de gelijkmaker. GVV ’63 rekende op een penalty na een vermeende overtreding op Moezzamel maar de goed leidende arbiter Cakir besliste anders. BLC profiteerde van de wanorde in de Gamers achterhoede en de 3-1 was daar.

Ondanks deze tegenslag bleven de geel-zwarten de bovenliggende partij, kregen ook voldoende kansen, maar vielen er voor de thee geen goals.

Na de kantwisseling vielen er binnen een kwartier twee en allebei achter de kleine doelman van BLC. Mathijs Libbers kopte een goed aangesneden vrije trap van Jeffrey binnen; 3-2. Even later waren de rollen omgedraaid en kopte Jeffrey een voorzet van Mathijs binnen en was de gelijkmaker een feit.

Erop en erover hoopte de in vele getallen aanwezige supporters uit Gameren, de thuisclub dacht er anders over en nam halverwege de tweede helft opnieuw een voorsprong. GVV ’63 kwam snel hierna weer op gelijke hoogte toen Daniel, wederom met het hoofd, voor 4-4 zorgde na een andermaal prima vrije trap van Jeffrey.

GVV ’63 ging opzoek naar een voorsprong en Michel Kooijman had de pech dat enkele goede acties vanaf links niet resulteerde in een voorsprong voor de Gamerenaren. Het was zelfs de thuisclub die weer op voorsprong kwam na een knappe kopbal. Weer rechtte GVV ’63 zijn rug en was het Maverick van Maaren die, na een scrimmage, voor 5-5 zorgde.

En nog was de koek niet op. Het was de geel-groene thuisclub die enkele minuten voor tijd middels de 6-5 de drie punten over de streep dachten te trekken. Dit was echter buiten de onverzettelijkheid van GVV ’63 gerekend. Na een goede combinatie met invaller Thomas van der Ley bracht Mathijs de stand op 6-6 en wisten de Gamerenaren op knappe wijze een punt mee te nemen uit Den Bosch na een, op zijn zachtst gezegd, enerverende wedstrijd.

TSVV Merlijn is op zaterdag 1 februari de volgende tegenstander voor GVV ’63. Tegen de Tilburgs studenten heeft GVV ’63 nog wat recht te zetten na de onnodige nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen. Winst is dan ook het enige wat telt voor mannen van Denny van Geffen. Hopelijk weten weer veel Gamerenaren de weg te vinden naar Sportpark Maartenshof waar om 15.00u wordt afgetrapt.