BVV JO14-1 – GVV’63 JO14-1

1024 640 GVV'63

Een thuiswedstrijd op het terrein van de tegenstander. Weet niet of wanneer alles “normaal” was geweest het druk was geworden want wat was het een slecht weer vandaag.

BVV een fysieke tegenstander met prima resultaten in de competitie, zouden die ons jonge team (meerendeel spelers hoort in Jo13), eens echt gaan testen. Overigens is dit een item waar de hele club en alle teams mee moeten dealen, de een gaat dit op dit moment helaas wat beter dan de ander maar zolang plezier, inzet, ontwikkeling voorop gaan komen de resultaten vanzelf, nu of later.

De eerste helft was het GVV’63 dat voetballend op de helft van de tegenstander speelde, af en toe een kansje creëerde maar fysiek soms tegen een muur op liep. Het gevoel langs de zijkant was toch overwegend positief, we werden uitgedaagd, lieten de bal rond gaan en speelde zo de grote tegenstander stuk. Toch kwamen we uit een enkele tegenaanval met 1-0 achter. Inschattingsfoutje van onze sterk spelende verdediging en koelbloedig afgemaakt. Dat was tegenvallend en onwennig, benieuwd hoe we hierop zouden reageren. Dat werd snel duidelijk wij kunnen blijkbaar een tandje bijschakelen! Nog niet altijd met goed voetbal maar beginnend met extra druk en strijd. Binnen enkele minuten was de schade gerepareerd door een schitterende goal van Mo, die de laatste weken toch al gemakkelijk de goal kan vinden. Voor rust zat er meer niet in 1-1.

Na rust veel gewisseld wat normaal is in een groot team, maar deze wissels brachten vandaag nog een verzetje hoger. Positioneel stonden we heel erg goed, verlegde het spel, speelde als team en creëerde kansen. Het was nog 1-1 maar de overwinning was binnen (althans dat was het gevoel). Gelukkig konden we dit ook veiligstellen door 2 doelpunten van Tshuma, goal van Yannick na een “vrienden” assist van Thijmen en verdediger Nick die de 5e er in kon schieten uit een afvallende corner.

Het weer niet best, het spel des te beter en de complimenten van de scheidsrechter die onder de indruk was van ons team (en erg goed het spel begeleide). Uiteindelijk beetje grimmige sfeer en irritatie bij de tegenstander waar we nu anders dan in het verleden niet in mee zijn gegaan. Je mag het niet zeggen zo vroeg maar wanneer dit team nog meer vertrouwen krijgt, altijd met passie speelt kunnen we best eens hoge ogen gooien met een jong maar passievol team in de Jo14-1.