BZC’14 1 – GVV’63 1 (2-4)

1024 683 GVV'63

Onder prima weersomstandigheden en grote publieke belangstelling moest GVV ’63 aan de Veerdam in Brakel aantreden tegen de kersverse fusieclub BZC ’14. Winst was het enige wat telde voor de geel-zwarten. Daardoor zou een plaats in de middenmoot een feit zijn en bovendien een goede start in de tweede periode worden gemaakt.

De openingsfase speelde zich vooral op het middenveld af en beide doelmannen kregen dan ook in het eerste kwartier weinig te doen. Langzamerhand kreeg GVV ’63 meer grip op de wedstrijd en nam dan ook na twintig minuten de leiding. Linksback Muzzamil Ahmadzai haalde de achterlijn en zag zijn lage voorzet bij de eerste paal attent binnen worden getikt door de sterk spelende Mathijs Libbers.

Voor de thuisclub was dit het sein om er fysiek een schepje bovenop te doen waarbij het er vaak stevig aan toe ging en arbiter Van Akooy alle zeilen moest bij zetten om de zaak in toom te houden. Toen het er naar uitzag dat er met 0-1 gerust zou worden vielen er in vijf minuten nog drie goals.

Een onhandige actie van Bjorn van Bruchem leidde tot een strafschop voor BZC ’14 die de 1-1 betekende.

GVV ’63 wilde toch met een voorsprong gaan rusten en kreeg deze ook. Een handsbal van een BZC-er leidde tot verrassing van vriend en vijand niet tot een penalty voor GVV ’63, maar slechts een corner. Deze werd door Jeffrey van der Meijden ingebracht en door Mathijs ingekopt; 1-2.

Maar toch kwamen de gastheren nog voor rust op 2-2 toen een snelle counter doeltreffend door hen werd afgemaakt en er met een gelijke stand werd gerust.

BZC ’14 opende het tweede bedrijf met een klein offensief wat doelman Laurens van Brakel en zijn defensie geen problemen opleverde.

De Gamerenaren namen al gauw weer het initiatief en na een uur andermaal de leiding. Een diepe bal op de rappe Michel Kooijman bracht deze alleen voor de BZC-goalie en beheerst bracht Michel de stand op 2-3.

BZC ’14 zette zich nog eens schrap om voor de derde langszij te komen maar schiep zich weinig tot geen kansen, maar ontving wel enige gele kaarten, evenals GVV-er Daniel Bouma. Toen na driekwart wedstrijd een knappe actie van Mathijs de bal bij Jeffrey bracht en die drukte heel eenvoudig de 2-4 af en was de wedstrijd gespeeld. BZC ’14 was onmachtig in het restant van de wedstrijd en GVV ’63 verzuimde om uit te lopen naar een wellicht ruimere overwinning dan de 2-4 eindstand van deze middag.

Door deze knappe en verdiende overwinning hebben de mannen van Denny van Geffen zich nu in de middenmoot genesteld en goede zaken gedaan in de tweede periode. Een zwaluw maakt echter nog geen zomer en komende zaterdag kan GVV ’63 weer vol aan de bak tegen Vuren. Deze ploeg staat weliswaar onderaan maar scoort erg makkelijk en zal dan ook alles op alles zetten om van de rode lantaarn af te komen. Als GVV ’63 voort borduurt op de laatste weken en steun ontvangt van de eigen supporters moet een positief resultaat mogelijk zijn. Let op, zaterdag wordt er op Sportpark Maartenshof afgetrapt om 14.00u.