Dussense Boys O23 – GVV’63 O23

750 473 GVV'63

Een stap van jeugd naar senioren is vaak een grote stap. Niet zozeer voetballend maar vooral heel nieuw. Vaak kennen de senioren en jeugd elkaar niet eens. GVV’63 wil dit anders doen en met deze reden O23 wedstrijden spelen.

Vanavond was de eerste wedstrijd van een geheel nieuw team samengesteld met spelers uit de JO19-1 en selectie 1 en 2.

Vooral benieuwd naar wat te verwachten, begonnen we voetballend erg goed aan de wedstrijd. De bal werd rondgespeeld en direct werden er vele kansen gecreëerd. Dussense boys werd overlopen en liep van het kastje naar de muur. Een kopbal van Maverick van Maaren betekende de dik verdiende 0-1.

Grote uitgespeelde kansen werden gemist maar na een individuele actie en een even fraaie afwerking was het de jongste van het veld Julian Ringelberg die de 0-2 liet aantekenen. Na een klein halfuur liep het vertrouwen in het team op. Hierdoor wilde we teveel en te snel vooruit spelen en vergaten we het goede spel echt voort te zetten.

Toch was het na rust de 0-3 van Thomas van der Leij. Dik verdiend maar met een te kleine uitslag de rust in. Na rust gebeurde hetgeen wat je vaker ziet in het voetbal. De betere partij GVV’63 geloofde het wel en liet Dussense Boys in de strijd komen. Teveel fysieke duels en te weinig voetbal.

Kaj Vierbergen maakte nog wel de 0-4 maar de wedstrijd was op alle fronten gespeeld. Een discutabele penalty betekende de 1-4. 1-5 werd gemaakt door Ahmed Mahi en het slotakkoord was voor Dussense Boys die door ons eigen toedoen de 2-5 genoteerd kreeg.

Conclusie gemakkelijke overwinning die veel te laag uit is gevallen. In potentie een leuk voetballend team met jeugd gestuurd door ervaring, dit beloofd wat voor de selectie van volgend seizoen.