FC Engelen JO19-1 – GVV’63 JO19-1 (1-1)

1 1 GVV'63

De weken van voorbereiding zijn voorbij. De competitie staat voor de deur en wat voor 1. De 1e klasse en dat is wat anders dan de meeste jongens zijn gewend. De afgelopen weken hebben we veel en intensief getraind. Vandaag het moment van de waarheid ons debuut in de eerste klasse.

Veel jongens zouden het niet toegeven als ik het ze zou vragen, maar de spanning was wel degelijk aanwezig. De koppies strak bij het betreden van het veld en nu maar alles geven als team op naar een eerste resultaat. De eerste minuten waren onwennig en vergaten we onze afspraken. Na een ingreep vanaf de zijkant herpakte we ons zelf en speelde we goed georganiseerd, heel compact en hierdoor creeerden we als team heel veel ruimte van onze aanvallend ingestelde spelers om aan te vallen.

De eerste helft enkele kansen op een voorsprong maar niet groot genoeg om de 1-0 te maken. In de rust merkte dat de intensiteit in de 1e klasse echt een stuk hoger ligt dan sommige hadden verwacht. De 2e helft bleek wel dat we hier op voorbereidt waren. Engelen had graag de bal maar aan de bal geen idee wat te doen. Elke keer was het GVV’63 wat kansjes had maar ook enkele hele grote kansen kreeg.

Uiteindelijk was het niet een uitgespeelde kans maar een indraaiende corner die plotseling achter de keeper viel. Robin was de hoekschopnemer en dus de doelpuntenmaker. Direct erna nog hele grote kansen op de 2-0 maar die mocht niet vallen. Hierna werden we onder druk gezet en wilde FC engelen meer dan 0 punten. Een buitenspelsituatie en voorafgaand een handbal werden niet gezien door de scheidsrechter en viel wat ongelukkig de 1-1. Kort voor tijd was het Laurens die nog knap het puntje mee naar Gameren nam.

Een prima start in de 1e klasse, veruit de beste wedstrijd van het seizoen maar helaas 1 punt waar het er 3 hadden kunnen zijn. Op naar volgende week met veel vertrouwen maar dan moeten we er weer met z’n alle voor gaan.