GVV’63 1 – Altena 1 (5-2)

1024 683 GVV'63

Sportpark Maartenshof lag er zonovergoten en prima bij voor de confrontatie tussen GVV ’63 en Altena. De Brabanders uit Nieuwendijk willen zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse, waar ze afgelopen seizoen ongelukkig uit degradeerden.

Er mocht dan ook de nodige dadendrang van de oranjehemden worden verwacht. Het was dan ook na drie minuten al raak voor de gasten. De goed fluitende arbiter Van Rijn legde de bal na een handsbal van aanvoerder Lennart van de Werken op elf meter van keeper Rick de Koning en deze zag de captain van Altena de 0-1 op het bord zetten.

De vreugde was voor de Nieuwendijkers echter van korte duur, want naar tien minuten waren beide partijen alweer in evenwicht. Daniel Goncalves snelde op links langs zijn tegenstander, zette laag en strak voor en Matthijs Libbers schoot technisch fraai de gelijkmaker binnen. Ook hier was de vreugde van de goal maar van korte duur. Een Altena-aanvaller draaide knap weg bij Ronald van Wijk en scoorde op knappe wijze, 1-2 na nog geen 20 minuten voetbal. GVV ’63 kon weer op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel voor de rust niet meer te noteren, ondanks verwoede pogingen van de geel-zwarten. Altena bleef vrij eenvoudig overeind en zocht daar waar mogelijk het doel van Rick op, die zijn werk naar behoren deed, waardoor er na 45 minuten een niet onlogische 1-2 ruststand op het schitterende scorebord stond.

De tweede helft wist GVV ’63 wat het te doen stond; meer inzet en scherpte om Altena in verlegenheid te brengen. De eerste vijftien minuten na de thee ontspon zich een zelfde spelbeeld als in het laatste gedeelte voor rust. De Gamerenaren vielen aan en de Nieuwendijkers hielden simpel hun doel schoon. Vanaf de 60e minuut ging de wedstrijd helemaal los en was het de thuisclub die de lakens uitdeelden. Een handsbal van Altena leverde GVV ’63 een penalty op. Dennis de Bruin zette zich achter de bal en knalde overtuigend de 2-2 tegen het net. Nauwelijks bekomen van de gelijkmaker lag de bal wederom op de stip bij de gasten. De goalie van Altena kegelde Matthijs onderuit met als gevolg een gele kaart en een strafschop. Dennis zette deze onberispelijk om in een 3-2 voorsprong.

De rollen waren nu omgedraaid, Altena moest komen en GVV ’63 kon de kat uit de boom kijken. De gasten kwamen ook, maar Rick en zijn defensie kweten zich prima van hun taak en kansen voor de gasten bleven dan ook uit. Kansen kwamen er wel voor de thuisclub tegen de trage verdediging van de gasten. Uit één van die kansen verschalkte Matthijs met een magnifieke lob de Nieuwendijkse doelman en gooide zo na 80 minuten de wedstrijd in het slot. Matthijs nam ook het slotakkoord voor zijn rekening, door een prima voorzet van Bjorn van Bruchem,  met een mooie kopbal in de 5-2 eindstand om te zetten.

Al met al weer een puike teamprestatie van de mannen van Jan van Setten. Hopelijk kan deze lijn komende zaterdag worden door getrokken tegen GDC. Tegen deze ervaren en niet te onderschatte tegenstander wordt op Sportpark Maartenshof om 15.00u afgetrapt, waarbij de thuisclub op uw steun rekent.