GVV’63 1 – Beesd 1 (3-3)

1024 682 GVV'63

De derde bekerwedstrijd speelde GVV’63 thuis tegen vv Beesd. De wedstrijd eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel 3-3.  Vanwege een groot aantal afwezigen was het puzzelen voor Jan van Setten . Zo waren Dennis en Karim op vakantie en ontbraken vanwege een blessure Stefan, Nick, Maikel, Bert, Mathijs, Thomas en Jochem. Gelukkig beschikt GVV’63 over een brede selectie.

Bijna de gehele wedstrijd was GVV’63 de bovenliggende partij. In de beginfase was er veel balbezit en werden er enkele speldenprikken uitgedeeld. Toch waren het de gasten die op 0-1 kwamen. Een persoonlijke fout in de verdediging werd afgestraft 0-1. Al snel werd het 1-1, Lennart van de Werken kopte fraai binnen. Na deze gelijkmaker kwam GVV’63 diverse keren dreigend voor het vijandelijke doel. Een kwartier voor rust kwam GVV’63 op een verdiende voorsprong. De actieve Muzamil ging achter een diepe bal aan en kon, net voor de uitkomende keeper, raak koppen 2-1.

Na rust was GVV’63 weer veel in balbezit en kwam het tot enkele behoorlijke kansen. Halverwege de tweede helft brak er een mindere fase aan. Beesd trok meer ten aanval. En op vrij eenvoudige wijze werden er twee doelpunten weggegeven 2-3. Toch toonde GVV’63 veerkracht, het nam de wedstrijd weer in handen. Rond de 85e minuut schoot Daniel Goncalves een vrije trap fraai binnen 3-3.  Het was een wonder dat het bij deze gelijkmaker bleef. Want GVV’63 kreeg nog een paar zeer grote kansen, die de keeper van Beesd met kunst en vliegwerk kon pareren.

Volgende week start de competitie met een uitwedstrijd tegen Sparta’30. Waarschijnlijk keren er weer een aantal spelers terug in de selectie. De bekerwedstrijden hebben aangetoond dat GVV’63 over veel creativiteit beschikt en voldoende kansen creëert. Echter zal er verdedigend de nodige scherpte aanwezig moeten zijn, want de tegendoelpunten worden makkelijk weg gegeven.