GVV’63 1 – BLC 1 (3-0)

1024 683 GVV'63

Op een nat en stil Sportpark Maartenshof moest GVV ’63 de degens kruisen met BLC. De ploeg uit Den Bosch kende vorig jaar een prima seizoen ( tweede plaats tot de corona toesloeg) en was ook deze jaargang goed begonnen. Een geduchte tegenstander dus.

Al vanaf het eerste fluitsignaal waren de Gamerenaren zich van de ernst van de situatie bewust en namen gelijk het heft in handen. Al na vijf minuten was de andermaal ongrijpbare Michel Kooijman dichtbij de openingstreffer die door de BLC-goalie ten koste van een corner werd voorkomen. Uit deze door Jeffrey van der Meijden genomen hoekschop zag Mathijs Libbers zijn kopbal van de lijn worden gehaald.

Niet veel later zag Michel een actie eindigen op de Brabantse keeper. Na zestien minuten kreeg GVV ’63 dan toch zijn verdiende voorsprong. Michel liet zijn tegenstander opnieuw zijn hielen zien, zette laag voor en van dichtbij knalde Mathijs hard en hoog de 1-0 tegen de touwen. In de stromende regen bleef GVV ’63 de lakens uitdelen en had Maikel van Tuyl een makkelijke middag in de Gamerse goal.

Het wachtten was dan ook op een tweede goal van de in het wit gehulde geel-zwarten. Jeffrey was er op een kwart wedstrijd dichtbij maar vond de doelman van de gasten op zijn pad. Maar met een fantastische pass over een meter of zestig zette Jeffrey Michel vrij voor de goal van BLC en was de 2-0 een feit. Jeffrey had nog voor rust de volgende treffer op zijn schoen maar zocht van dichtbij het doel te hoog.

Enkele minuten na de thee nam Jeffrey revanche voor deze gemiste kans. In de zestien draaide hij knap weg van een BLC-er en schoof keurig de 3-0 tegen het net. De mannen van Denny van Geffen bleven de baas op het natte, maar goed bespeelbare veld en zagen pas na een uur spelen de eerste kans voor de bezoekers.

BLC kwam weliswaar wat beter in de wedstrijd na een dik uur maar wist GVV ’63 geen moment in verlegenheid te brengen. Ook na drie wissels aan Gamerse zijde was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Met name het middenveld van GVV ’63 bleef heersen en er ontstonden dan ook mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden.

Helaas bleven deze onbenut en wist BLC, soms met kunst- en vliegwerk, de schade te beperken tot 3-0 toen arbiter Claassen een einde maakte aan deze sportieve, en van Gamerse zijde prima wedstrijd.

Na deze uitstekende prestatie wacht voor GVV ’63 komende zaterdag de uitbeurt in Andel tegen het taaie Sparta ’30. Wil GVV ’63 de goede seizoenstart een vervolg geven dan zal er van verslapping of onderschatting zeker geen sprake mogen zijn tegen deze opponent. Om 14.30u is de aftrap.