GVV’63 1 – Haaften 1 (6-2)

1024 768 GVV'63

Op een druk bezocht Sportpark Maartenshof kon GVV ’63 zich revancheren voor de nederlaag van een week eerder. Dit moest dan wel gebeuren tegen de buren van de overkant van de Waal, Haaften. Deze soepel scorende ploeg is traditioneel een lastige opponent voor GVV ’63. Onder toeziend oog van de Vrienden van GVV ’63 gingen de geel-zwarten fel van start en was Jeffrey van der Meijden al snel dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet rolde net langs de verkeerde kant van de paal.

Maar het waren de bezoekers die binnen het kwartier op voorsprong kwamen, via een razend snelle counter over links werd de bal voor het doel gebracht en simpel achter Maikel van Tuyl getikt; 0-1.

GVV ’63 raakte hierdoor niet van de kook en antwoordde al snel met de gelijkmaker. Nick Ekelmans kopte enkele minuten later binnen na een prima corner van Jeffrey. GVV ’63 bleef de bovenliggende partij maar moest beducht blijven voor de watervlugge voorwaartsen van Haaften. Na een half uur kwamen de Gamerenaren voor het eerst op voorsprong. Daniel Bouma rondde een goede individuele actie af met een bekeken schot in de linkerbenedenhoek achter de aan de grond genagelde Haafttense doelman.

Toch kwamen de gasten nog voor rust langszij. Opnieuw was een snelle counter genoeg om de Gamerse verdediging in verlegenheid te brengen en de gelijkmaker achter de uitlopende Maikel te schuiven. Daar waar iedereen uitging van een gelijke stand bij rust werd er buiten Michel Kooijman gerekend, die een door gekopte bal van Thomas van der Ley attent oppikte en voor de goal van Haaften geen fout maakte en in de toegevoegde tijd voor de 3-2 ruststand zorgde.

Na de thee lieten de mannen van Denny van Geffen er geen gras overgroeien en stond er binnen tien minuten een 5-2 tussenstand op het bord. Goed voorbereidend werk van Maverick van Maaren stelde Thomas in staat om zijn eerste van deze middag te scoren. Niet veel later gevolgd door zijn tweede goal na een pass van Daniel rustig af te ronden. Het verzet van Haaften leek gebroken en de wedstrijd belandde dan ook in rustig vaarwater.

Toch kregen de bezoekers nog even hoop toen Hidde Boersma rood kreeg en Haaften op een kansrijke positie een vrije trap. Deze bal werd echter door Maikel onschadelijk gemaakt en het laatste sprankje hoop op een goed resultaat was verdwenen bij Haaften. GVV ’63 speelde de wedstrijd rustig uit en zag invaller Karim Kaaouass, na een mooie combinatie met mede-invaller Richan Kreling, voor de 6-2 eindstand zorgen.

Een prima resultaat dat hopelijk vertrouwen geeft voor de volgende partij. Die is aanstaande zaterdag om 15.00u, wederom op Sportpark Maartenshof. GVV ’63 ontvangt dan titelkandidaat ONI uit ’s Gravenmoer, dat over een geroutineerde en makkelijk scorende ploeg beschikt. Met steun van de eigen supporters kan er wellicht weer een goede uitslag worden neer gezet.